Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Σάμος: 1o Σχολικό Κύπελλο Χριστουγέννων


Ένα πολύ ενδιαφέρον σκακιστικό τουρνουά πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22 & 23 Δεκέμβρη στο Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου «Μέλισσο». 

Πρόκειται για το 1ο Σχολικό Κύπελλο Χριστουγέννων (το σχολικό πρωτάθλημα πραγματοποιείται το Μάρτη) και σε αυτό έλαβαν μέρος 50 μαθητές από το ΕΠΑΛ Σάμου, το ΓΕΛ Σάμου και τα 1ο & 2ο Γυμνάσιο Σάμου.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή δύο μαθητών από δημοτικά σχολεία, ένας από το Βαθύ και ένας από το Δημοτικό του Όρμου Καρλοβασίου.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε με το ελβετικό σύστημα 9 γύρων και στο τέλος του 9ου γύρου υπήρξε μια σπάνια ισοβαθμία!

Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν οι Σωτήρης Διαμαντάκος και Μανώλης Χατζηνικολάου με 8 βαθμούς, στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Μανόλης Παναγιώτου και Ηρακλής Τσεσμελής με 7 βαθμούς ενώ στην τρίτη ισοβάθμησαν οι Μανώλης Δελαβέρης, Μορφέας Μούσης, Άγγελος Τρόκα, Ρωμανός Κουμνιώτης, Στέλιος Αγγελάκης και Σάββας Φιλιππής με 6 βαθμούς.

Μετά την άρση της ισοβαθμίας η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:

1ος νικητής: Σωτήρης Διαμαντάκος από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου

2ος νικητής: Μανώλης Χατζηνικολάου από το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου

3ος νικητής: Μανόλης Παναγιώτου από το ΓΕΛ Σάμου

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους νικητές αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο τουρνουά αυτό.

Ίσως ο νικητής του τουρνουά, μικρότερος στην ηλικία από τους αντιπάλους του, εμπνεύστηκε από την αφίσα των αγώνων στην οποία εικονίζεται ο Αμερικανός σκακιστής Πολ Μόρφυ ο οποίος σε πολύ μικρή ηλικία νικούσε σημαντικούς σκακιστές της εποχής του.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2015 με πολλές σκακιστικές δραστηριότητες και επιτυχίες!

Θυμίζουμε ακόμα ότι η σκακιστική χρονιά, ξεκινά την Κυριακή 4 Γενάρη οπότε και πραγματοποιείται το 2ο Κύπελλο Επίλυσης Προβλημάτων. Οι αίθουσες που χρησιμοποιεί ο Όμιλος σε Βαθύ και Καρλόβασι θα είναι ανοικτές από τις 10.00 το πρωί και θα περιμένουν τους επίδοξους λύτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: