Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για το σχηματισμό προεδρείου στο ΔΣ της ΕΛΜΕ


Η θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) σε σχέση με τη συγκρότηση του Δ.Σ. του σωματείου είναι πάγια: αντιπροσωπευτικό - αναλογικό.

Πιστεύουμε ότι κάθε παράταξη θα πρέπει να αντιπροσωπεύεται στο προεδρείο ανάλογα με την εκλογική δύναμη που της εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοι στις εκλογές. Την πρόταση αυτή καταψήφισε η πλειοψηφία του Δ.Σ. και αντιπρότεινε ένα προεδρείο προγραμματικό, δηλαδή ένα προεδρείο στη βάση μιας κοινής συμφωνίας μεταξύ των «αριστερών» παρατάξεων. Ακόμα όμως και αυτό απέτυχε γιατί τελικά Δημοκρατική Συσπείρωση και ΣΥΝΕΚ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν.

Στη συνέχεια εμείς επαναφέραμε την πρότασή μας η οποία όμως και πάλι καταψηφίστηκε. Από κει και πέρα έγινε συγκρότηση του προεδρείου κατά την οποία όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους αριστερούς αλληλοπροτάθηκαν και αλληλοψηφίστηκαν για τις τρεις θέσεις του προέδρου, του γραμματέα και του αντιπροέδρου. Εμείς δεν συμμετείχαμε σε αυτή τη διαδικασία θεωρώντας ότι η συγκρότηση προεδρείου που δεν είναι αντιπροσωπευτικό – αναλογικό αλλοιώνει τη βούληση του κλάδου, αποτελεί συμφωνία από τα πάνω και λειτουργεί εκφυλιστικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πρώτη και τέταρτη δύναμη (Δημοκρατική Συσπείρωση και ΣΥΝΕΚ) να βρίσκονται στο προεδρείο του σωματείου ενώ δεύτερη και τρίτη (Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ) να είναι εκτός.

Ας κάνουν την «αριστερή» τους συμμαχία. Εξάλλου υπάρχει μεγάλη μερίδα συναδέλφων που έχει πέσει παραπλανημένη, με δική τους ευθύνη, στην παγίδα της ενίσχυσης της δήθεν αριστερής πολιτικής και συνεργασίας, η οποία αποτελεί σύγχρονο μύθο και ταυτόχρονα Δούρειο Ίππο για την διαστρέβλωση των συμφερόντων του εργατικού κινήματος. Όπως και να ‘χει το αποτέλεσμα, εμείς θα συνεχίσουμε και ανάμεσα στους συναδέλφους και μέσα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του κλάδου και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας, με προτεραιότητα τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συναδέλφων, μόνιμων, αναπληρωτών, διαθέσιμων και αδιόριστων στη ζωή του σωματείου.

Έχουμε την πεποίθηση ότι μόνο η ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων μπορεί να κάνει το σωματείο αποτελεσματικό και να το προστατέψει από φαινόμενα εκφυλισμού. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη συμμαχία με τους άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τόσο στο νησί όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο αφήνοντας στην άκρη τεχνητούς διαχωρισμούς των συναδέλφων σε δεξιούς και αριστερούς. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που πρέπει να μας ενώνουν που είναι η συστράτευση σε ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει ως κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, κόντρα στην πολιτική μονοπωλίων και Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: