Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πόσες κακοτεχνίες ακόμα θα έχουμε στο Βαθύ της Σάμου ?



Η αυγή του 2015 βρίσκει την πρωτεύουσα του Νομού Σάμου ολοκληρωτικά σε μια ανακατασκευαστική φάση. 

Στα δύο Λιμάνια, στους εσωτερικούς δρόμους, στην παραλιακή...με παράλληλη ταλαιπωρία των μονίμων κυρίως κατοίκων του Νησιού μας.  Και ενώ το νέο καλοκαίρι πλησιάζει οι εργασίες τουλάχιστον στην παραλιακή δεν φαίνεται να προχωρούν με το ρυθμό που θα έπρεπε.


Πολλά τα σχόλια και τα παράπονα από τους μόνιμους κατοίκους της Πόλης μας για το φάρδος του παραλιακού δρόμου, για το έλλειμμα θέσεων πάρκινγκ, για το συνεχιζόμενα στατικό καθεστώς του πρώην Ξενοδοχείου ¨"ΞΕΝΙΑ", για την ποιότητα του πάνω από το δρόμο πεζοδρομίου, που φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί καθώς και  παράπονα για την στασιμότητα του έργου του Βιολογικού αφού θα έπρεπε, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, να είχαν ξεκινήσει  ήδη  οι δοκιμές του. 

Παράπονα που τα περισσότερα από αυτά είναι και ακούγονται δικαιολογημένα αλλά κανείς μάλλον από τους αρμόδιους θεσμικά υπεύθυνους δεν φαίνεται να ακούει. 

Εμείς αυτή τη φορά επιλέξαμε και θα σταθούμε στο πάνω πεζοδρόμιο της παραλιακής που έχει ήδη στρωθεί και έχει παραδοθεί για χρήση.

Εδώ φαίνεται περίτρανα στον οποιονδήποτε παρατηρητικό και νοήμονα πολίτη, που δεν χρειάζεται να είναι μηχανικός, ότι το έργο αυτό είτε στο σχεδιασμό είτε στην εκτέλεση έχει σοβαρότατο πρόβλημα. 

Μικρό διάστημα έχει   περάσει από την τοποθέτηση των πλακών στα πεζοδρόμια της παραλιακής και με τις έντονες βροχές που είχαμε στο Νησί μας, τα νερά παρέσυραν το υλικό των αρμών με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί κίνδυνοι ατυχημάτων στους πεζούς που κάνουν χρήση. Προκύπτει δηλαδή ότι οι αρμοί ήταν γεμισμένοι από άμμο και όχι από άλλα σταθερότερα υλικά  με αποτέλεσμα αυτό που θα δείτε στο Βίντεο που ακολουθεί. 

  • Εμείς εύλογα διερωτόμαστε μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ποιος μηχανικός του Δήμου ή του Λιμενικού Ταμείου θα παραλάβει ένα τέτοιο κακοφτιαγμένο και ίσως επικίνδυνο έργο βάζοντας την υπογραφή του. 
  • Εμείς διερωτόμαστε αν τα έργα αυτά που συντελούνται σήμερα στην πόλη μας έχουν επιβλέποντες μηχανικούς και τι ακριβώς κάνουν. 
  • Εμείς διερωτόμαστε αν υπάρχει πραγματική απεικόνιση της οποιαδήποτε μελέτης στην πράξη η παρουσιάζονται κατασκευαστικές αποκλείσεις. 
  • Διερωτόμαστε πότε επιτέλους θα ελαττωθούν ή θα σταματήσουν οι αστοχίες των μελετητών και των εργολάβων.
  • Διερωτόμαστε αν μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ή θα συνεχισθεί να υπάρχει αυτή η "τουριστική εικόνα" και τον Ιούνιο ?  
  • Τέλος διερωτόμαστε αν θα βρεθεί κάποιος υπεύθυνος των έργων να μας απαντήσει σε όλα αυτά.  

Το βέβαιο είναι ότι μόνο με τα λεκτικά ιδιωτικά παράπονα, λύσεις δεν δρομολογούνται, προφανώς χρειάζεται να επιλεγούν άλλες μορφές κοινωνικής έκφρασης και αντίδρασης.. 




"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: