Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Oι υποψηφιότητες για το Ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σάμου


Μετά το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο για ένα μήνα.

Τυπικά όμως σήμερα Δευτέρα 29 Δεκέμβρη ολοκληρώνονται σε κάθε Νομαρχιακή Επιτροπή οι αυτοπροτάσεις και οι ετεροπροτάσεις μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ για διαθεσιμότητα υποψηφίων Βουλευτών για κάθε Νομό.


Να σημειώσουμε ότι στο Νομό μας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο Νομαρχιακές Επιτροπές, Σάμου και Ικαρίας, οι οποίες θα πρέπει να συνεδριάσουν και να προτείνουν, με βάση την εγκύκλιο, το διπλάσιο αριθμό υποψηφίων από αυτόν που υπάρχει στο Ψηφοδέλτιο των Εκλογών.

Στη μονοεδρική Σάμο τα ψηφοδέλτια έχουν έως τρεις υποψηφίους για κάθε κόμμα και άρα ο συνολικός αριθμός της πρότασης δεν μπορεί να ξεπερνά τον αριθμό 6. 

Ανεξάρτητα λοιπόν από τον συνολικό αριθμό των κατατιθέμενων αιτήσεων διαθεσιμότητας, αναλογικά η Ν.Ε Σάμου θα προτείνει 3-4 και η Ν.Ε Ικαρίας 2.

Στη συνέχεια οι προτάσεις αυτές θα προωθηθούν στην Κουμουνδούρου όπου εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Αριστεράς στο Νομό μας.

Με ανεπιβεβαίωτες λοιπόν πληροφορίες που έχουμε έως αυτή τη στιγμή, υποψήφιοι για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του Νομού Σάμου είναι:

Σάμος:
  • Κακλαμάνης Νίκος, 
  • Κουτσοδόντης Γιώργος 
  • Χούλης Γιώργος
  • Σεβαστάκης Δημήτρης 

Με ετεροπροτάσεις μέσω Κουμουνδούρου:
  • Βασιλειάς Μανόλης, (πρόταση από Κοινωνική Συμφωνία)
  • Παριανός Πέτρος, (πρόταση από Σοσιαλιστική Τάση)


Από την Νομαρχιακή Επιτροπή της Ικαρίας σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, υπάρχουν οι εξής έως σήμερα υποψηφιότητες για το Ψηφοδέλτιο της Αριστεράς στο Νομό μας:
  • Καρίμαλης Μπάμπης 
  • Φάκαρος Ε 
  • Καβουριάρης Μάκης 
  • Κόχυλας
Και ενδεχομένως οι : 
  • Σταμούλης
  • Δογάνης Γιώργος

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου θα συνεδριάσει την Τρίτη όπου θα καταλήξει σε 3 ή 4 ονόματα από τα πιο πάνω, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και οι υπόλοιποι, αφού οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην Κουμουνδούρου. 

Το όνομα που είχε ακουστεί τις τελευταίες μέρες του πρώην Νομάρχη Μανόλη Κάρλα δεν είναι στη λίστα. Φαίνεται δηλαδή ότι δεν ενδιαφέρθηκε ο  ίδιος, αφού δεν αυτοπροτάθηκε, αλλά και ούτε ετεροπρόταση έγινε σε αυτόν. 


Να σημειωθεί βέβαια ότι η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή αυτονόητα θα είναι η μία από τις τρεις υποψηφιότητες του Ψηφοδελτίου και δεν θα μπει σε συζήτηση - αξιολόγηση ούτε στη Ν.Ε αλλά και ούτε στην Κ.Ε


Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Μανόλης Βασιλειάς που προτάθηκε από το κόμμα του την "Κοινωνική Συμφωνία", θα ξεκαθαρίσει τη στάση του τις επόμενες ώρες με επιστολή που θα στείλει στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ της Σάμου, πριν τη συνεδρίασή της.

Είναι αυτονόητο ότι εάν υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή έως απόψε το βράδυ που κλείνει το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων διαθεσιμότητας, θα σας ενημερώσουμε. 


    Εμείς σαν "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" ευχόμαστε να πρυτανεύσει η πολιτική αξιολόγηση που θα περικλείει και τα στοιχεία της ανανέωσης και της διεύρυνσης καθώς και της εκπροσώπησης απαραίτητα της Ικαρίας, προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο μια μαχητική νικηφόρα τριάδα για την Αριστερά της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στο Νομό Σάμου. 


    "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
    http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

    1 σχόλιο:

    BOYTSNAR είπε...

    Κατά την ταπεινή μου άποψη καλύτερο ψηφοδέλτιο θα ήταν αυτό με Γ. Κουτσοδόντη, Πέτρο Παριανό και τον Πινόκιο.

    Σε εναλλακτική να βγει εκτός ο Πινόκιο.
    Επίσης ο Μανώλης Βασιλειάς είναι απο μόνος του ικανός να πάρει τις εκλογές, όλοι οι άλλοι είναι γατάκια...