Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τι θα γίνει στα "Πευκάκια" του Καρλοβάσου ?


Στην περιοχή του λυκείου Καρλοβάσου και με την ονομασία <Πευκάκια> υπήρχε μέχρι πριν λίγα χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στο νησί μας. 

Ένα καταπράσινο πάρκο περίπου 20 στρεμμάτων που μέσα υπήρχαν διάσπαρτα ξύλινα παγκάκια, ξύλινα τραπέζια πικ νικ, κάποια ξύλινα κιόσκια όπως και όμορφα πετρόχτιστα πεζούλια .¨


Όλα αυτά επικοινωνούσαν με μονοπάτια που μπορούσες να απολαύσεις την βόλτα σου μέσα στο όμορφο αυτό τοπίο. ..Με τα χρόνια αυτό εγκαταλείφθηκε και δεν υπάρχει πλέον σχεδόν τίποτα από όλα αυτά που είχαν φτιαχτεί. Είχαν υπάρξει μόνο κάποιες στιγμές από εθελοντικές ομάδες, ο καθαρισμός του πάρκου από σκουπίδια .

Κατόπιν απόφασης του Δήμου, παρεδόθη στο πιο ψιλό σημείο του πάρκου, ένα μέρος ώστε να φτιάξει ο Ιππικός όμιλος Καρλοβάσου 'Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ' ένα ξύλινο κτίσμα που θα είναι η έδρα του ομίλου τους.

Στην συνέχεια και με την βοήθεια και άλλων φορέων και εθελοντών, και με την αγάπη που τρέφουν για τον τόπο τους, θα ξεκινήσουν την ανακατασκευή του, έτσι ώστε να γίνει ξανά ένας χώρος ξεγνοιασιάς και ηρεμίας του κάθε πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: