Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η διακαναλική συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε μεγάλης διάρκειας διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο. «Το διακύβευμα», τόνισε «είναι το αν θα έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή καθώς οι συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα απαιτούν ισχυρή λαϊκή εντολή»

«Διακύβευμα» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «το αν θα έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή καθώς οι συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα απαιτούν ισχυρή λαϊκή εντολή. Το plan b της τρόικας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει αυτοδυναμία ώστε να αναγκαστεί να συνεργαστεί με δυνάμεις που εκφράζουν τα συμφέροντα των δανειστών και θα υπονομεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την εθνική προσπάθεια. Αν δεν έχουμε αυτοδυναμία, όλοι, και πρωτίστως οι δυνάμεις της Αριστεράς θα πρέπει να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη».

 Αφού υπογράμμισε πολλάκις την ανάγκη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έχει δύναμη στη διαπραγμάτευση, τόνισε πως και με αυτοδύναμη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασίες, «με τις δυνάμεις που θεωρούμε ότι δεν έχουν την σκοπιμότητα να λειτουργήσουν κακόβουλα, υπερασπιζόμενες τις λογικές των εταίρων ή των δανειστών, της τρόικας». 

Παράλληλα, επέκρινε τη ΝΔ, χωρίς να την κατονομάσει, λέγοντας πως «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι επέλεξαν να κρυφτούν σε μισοσκότεινες αίθουσες, σε μονολόγους, γιατί δεν είχαν επιχειρήματα, αλλά μόνο μια επικοινωνιακή στρατηγική φόβου και τρόμου».

Ας παρακολουθήσουμε ολόκληρη αυτή την τόσο σπουδαία συνέντευξη, κάνοντας "κλικ" πιο κάτω: 




http://left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: