Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΑΛ ΣΑΜΟΥ: Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Βουλή, στην Ακρόπολη & στο Περιστέρι


Στην τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα (25-28 Ιανουαρίου) συμμετείχαν 34 μαθητές απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου, και 3 συνοδοί εκπαιδευτικοί η Ειρήνη Χαριλάου ΠΕ 1835, ο Νικόλαος Ροκοπάνος ΠΕ 02, και η Αλίκη ΡίγληΠΕ.

Οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο κτίριο της Βουλής, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο για την ιστορία του κτιρίου, τον τόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής. Παράλληλα ξεναγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας «40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, όπου και ξεναγηθήκαν και είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της τριήμερης σχολικής επίσκεψης στην Αθήνα εκτός της επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων, οι μαθητές πραγματοποίησαν τις ακόλουθες προγραμματισμένες επισκέψεις :
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση «Το μυστήριο της Ζωής».

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στην καρδιά του Μουσείου».

Οι μαθητές με την βοήθεια ειδικών Φροντιστών-Αρχαιολόγων παρατήρησαν τον τρόπο έκθεσης μιας αρχαιολογικής συλλογής και γνώρισαν τις λειτουργίες του Μουσείου, και το επικοινωνιακό της πλαίσιο. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους ορόφους του μουσείου.

Επιπλέον αντιπροσωπεία της Σκακιστικής Λέσχης του Σχολείου μας βρέθηκε στο εντευκτήριο της Πνευματικής Στέγης στο Περιστέρι.

Ο προπονητής του Συλλόγου κ. Ανέστης Μιχαηλίδης αντιμετώπισε σε μια συλλογική παρτίδα blind (με κλειστά μάτια) την σκακιστική λέσχη «Μιχαήλ Ταλ» του σχολείου μας. Ενώ μίλησαν και έπαιξαν σκάκι με τον φετινό πρωταθλητή Ελλάδας (στο κλειστό ατομικό) κ. Χριστόδουλου Μπανίκα!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην παραπάνω εκπαιδευτική επίσκεψη, για την άψογη συμπεριφορά και την εξαιρετική συνεργασία που είχαν μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: