Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

"Παρουσιάστε" όπλα με ομπρέλες! Ο κακός καιρός δεν εμπόδισε τον κόσμο να πάει στην παρέλαση


Ο καιρός μόνο σύμμαχος δεν ήταν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Παρουσιάστε όπλα και ομπρέλες μαζί. Παρόλα αυτά η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη. 

Και για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια ντροπής για τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζαμε 25η Μαρτίου αλλά και 28η Οκτωβρίου , η παρουσία του κόσμου ήταν ελεύθερη, εκεί που έπρεπε. Δίπλα στα στρατιωτικά τμήματα της παρελάσεως.

Η παρουσία των πολιτών έδωσε και την απάντηση στην συζήτηση που πάλι τέτοιες μέρες γινόταν. “Πρέπει να γίνονται ή όχι παρελάσεις”;

Η παρέλαση για τις εθνικές εορτές στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο…ιδεολογικού διαλόγου. Πολύ περισσότερο …κομματικού. Η παρέλαση για τους Έλληνες πολίτες είναι …θεσμός. Ειναι παιδική ανάμνηση για τους μεγαλύτερους. Την οποία θέλουν να την “περάσουν” και στα παιδιά τους . Τόσο απλά!

Συνεπώς καλό είναι κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Βεβαίως δεν πρέπει να γίνονται υπερβολές όσο τουλάχιστον η χώρα βρίσκεται σ΄ αυτή τη κατάσταση. Δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς αν οι παρελάσεις είναι προσαρμοσμένες στις πραγματικές μας δυνατότητες. Απ ΄ αυτή την άποψη έχουν ένα δίκιο όσοι υποστήριξαν ότι τα ιπτάμενα μέσα τουλάχιστον θα μπορούσαν να λείψουν.

Γιατί τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΝ έτσι κι αλλιώς όπως είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ στον πρωθυπουργό. Ειδικά μ΄ αυτές τις καιρικές συνθήκες. Θα πέταγαν μόνο αν υπήρχε πραγματική αποστολή. Ελπίζουμε ότι πλέον δεν θα χρειαστεί να την ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση. http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: