Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Σάμος: Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς της Coca-Cola και 3Ε


Η Ε.Λ.Μ.Ε. Σάμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3 Ε Θεσσαλονίκης δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους για τη δουλειά και τη ζωή τους.

Οι εργαζόμενοι στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ Θεσσαλονίκης δίνουν ένα μεγάλο απεργιακό αγώνα εδώ και 17 μήνες –από την 1η Οκτώβρη 2013- με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ μετέφερε το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία αναζητώντας φθηνότερο εργατικό δυναμικό και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, αξιοποιώντας την «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων στα πλαίσια της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή που η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο, στην ανεργία και τη δυστυχία, εμφανίζεται να «ευαισθητοποιείται κοινωνικά» και να «επιχορηγεί» βελτιώσεις –μερεμέτια κάποιων σχολείων σε συνεργασία με δήμους του νομού Θεσσαλονίκης και συντονιστή το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος , εξασφαλίζοντας τη διαφήμισή της στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι του σωματείου καλούν σε μποϋκοτάζ των προϊόντων της COCACOLA:AMITA-FANTA-ZERO κ.λ.π. μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Σάμου ομόφωνα αποφάσισε την οικονομική στήριξη των απεργών και των οικογενειών τους.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Σάμου

Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας
Διαμαντίδης Τάκης                                        Ξύδη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: