Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ικαρία: Στήριξη του αθλητισμού και λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων ζητά ο δήμαρχος


Τη στήριξη του αθλητισμού και των σχετικών υποδομών στηνΙκαρία ζητά από την κυβέρνηση ο δήμαρχος Στέλιος Σταμούλος. Παράλληλα ζητά τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της Ικαρίας.

Συγκεκριμένα ο Στ. Σταμούλος με επιστολή του στο υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας και στη ΓΓ Αθλητισμού επισημαίνει ότι «Οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το νησί μας (τρία χωμάτινα γήπεδα ποδοσφαίρου - ένα κλειστό γυμναστήριο - ένα 5x5 - δυο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ) και καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες του λαού της Ικαρίας, παρουσιάζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους, που αφορούν στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους λόγω της έλλειψης συντήρησης τους, εξ αιτίας της μηδενικής οικονομικής ενίσχυσης στον Δήμο μας από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο δήμαρχος Ικαρίας ζητά συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς με στόχο την ανεύρεση λύσεων στα εξής:

- Χρηματοδότηση για την οργάνωση προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, χωρίς ανταποδοτικά τέλη.

- Άμεση χρηματοδότηση για την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων προκειμένου οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις (στάδια, γήπεδα, γυμναστήρια, σχολικοί χώροι και αίθουσες) να είναι κατάλληλες για χρήση και αγώνες.

- Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στην βόρειο Ικαρία με βάση τις μελέτες του Δήμου που έχουν ολοκληρωθεί.

- Ολοκλήρωση των έργων που αφορούν τις υποδομές στα ανοικτά γήπεδα (χλοοτάπητες στα γήπεδα Αγίου Κηρύκιου και Ευδήλου, ανέγερση αποδυτηρίων στο γήπεδο Ραχών)

Επίσης ο Δήμος διεκδικεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση με το ποσό του 200.000 ευρώ, για τις ανάγκες λειτουργίας και συντήρησης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν και αγωνίζονται πέντε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του νησιού.

«Πρόθεση μας είναι επίσης στα πλαίσια της ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας είναι η δημιουργία τριών δημοτικών ανοιχτών χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας» τονίζει στην επιστολή του ο δήμαρχος.

Παράλληλα με επιστολή του στο υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας και στην Εφορεία αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας επισημαίνει την ανάγκη λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζεται το αρχαιολογικό μουσείο Ικαρίας, στεγάζεται στο παλιό γυμνάσιο Ικαρίας, κτίριο που παραχωρήθηκε από τον δήμο στο υπουργείο πολιτισμού το 1999, το υπουργείο αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους ανακαίνισε πλήρως το νεοκλασικό κτίριο, και τέλος του 2014 ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες σας όλες οι αναγκαίες εργασίες. Σήμερα παρά το γεγονός της ολοκλήρωσης όλων των προαπαιτούμενων, το μουσείο παραμένει εδώ και 4 μήνες κλειστό, στερώντας τόσο από τους κάτοικους του νησιού, όσο και από τους επισκέπτες, ένα χώρο πολιτισμού σπάνιας αισθητικής.

Τονίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει η λειτουργία του μουσείου, τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στην αναβάθμιση των τουριστικών πόρων του νησιού, καλούμε τις υπηρεσίες σας να επισπεύσουν την διαδικασία στελέχωσης και λειτουργίας του, ενημερώνοντας μας για το σχετικό χρονοδιάγραμμα όλων αυτών». http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: