Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πολιτική προστασία Σάμου: Προτάθηκαν θεσμικές μεταρρυθμίσεις


Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα πολιτικής προστασίας του Νομού Σάμου μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κου Κατρακάζου και την άμεση ανταπόκριση του νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρόπουλου. 

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα στη σύσκεψη συμμετείχε ο ειδικός σύμβουλος πολιτικής προστασίας κος Στάντζος εκπροσωπώντας τον Αντ/χη Σάμου , ήταν παρούσα επίσης η κα Καλογερή ειδική σύμβουλος της Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής εγκαινιάζοντας νέες συνέργιες ανάμεσα στις δύο Γραμματείες και στις Αυτοδιοικήσεις του Αρχιπελάγους.

Με αναλυτικό υπόμνημα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου παρουσιάσθηκε η δομή και η λειτουργία της Π.Π καθώς και η πρότυπη ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στα νησιά του νομού μας. Προτάθηκαν οι αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις ώστε οι εθελοντές να λειτουργούν με διασφαλισμένη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, εκπαίδευση και ασφάλεια κατά την εκτέλεση του έργου τους.

Μεταφέρθηκαν τα διαπιστωμένα προβλήματα και οι προτάσεις των φορέων των νησιών μας για την αλλαγή του μοντέλου δασοπροστασίας στη χώρα μας ώστε να βασίζεται περισσότερο σε ποιοτικές δράσεις πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας και η αναγκαιότητα αναβάθμισης και παρουσίας της Γ.Γ. ΠΠ στην περιφέρεια ενσωματώνοντας τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας στον κεντρικό σχεδιασμό της χώρας.

Ο Γ.Γ. επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα των νησιών μας δίνοντας προτεραιότητα στη συνεργασία με τη αυτοδιοίκηση και αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κου Κατρακάζου για την πραγματοποίηση επίσκεψης του στη Σάμο σχετική με θέματα αρμοδιότητας του.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: