Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Σάμος: Συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις

Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Aeolis ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Σάμου και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ‘’ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.’’ προκειμένου να ενημερώσουν τον κλάδο των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης της Σάμου.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κος Γεώργιος Κυριαζής, η Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. κα. Νίκη Κωνσταντίνου και ο Γενικός Γραμματέας κος. Ηλίας Καλιώρας.

Συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις της εστίασης και της διασκέδασης, σχετικά με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, την εκπαίδευση σε κανόνες Υγιεινής – Voucher, το ωράριο λειτουργίας, τον αντικαπνιστικό Νόμο, την ηχορρύπανση – ηχομόνωση καθώς και θέματα Φορολογικά & Ασφαλιστικά και τι ισχύει για τα πρόστιμα.

Έμφαση δόθηκε στην εκπαίδευση των επιχειρηματιών και των εργαζομένων των επιχειρήσεων με επιδοτούμενα σεμινάρια αλλά και την εκπαίδευση τους πάνω στην Υγιεινή και Ασφάλειας των τροφίμων με τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ, όπου πρέπει υποχρεωτικά να τα παρακολουθήσουν όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τέλος, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την ΑΕΠΙ, το ΙΚΑ, και θέματα τεχνικών ασφάλειας στις επιχειρήσεις καθώς και θέματα των ελέγχων που δέχονται οι επιχειρήσεις καθημερινά.

Μετά το τέλος της ημερίδας, υπήρξε συνάντηση μεταξύ του κου Κυριαζή της κας. Νίκης Κωνσταντίνου και του κου. Ηλία Καλιώρα όπου συμφώνησαν τη συνεργασία των δύο πλευρών για την καλύτερη, άμεση και έγκυρη ενημέρωση των επιχειρήσεων στου κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: