Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου του "ΙΝΕΡΠΟΣΤ"


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του παγκοσμίου φήμης οικονομολόγου Paul Krugman στην Αθήνα.

 Ο νομπελίστας οικονομολόγος, προσκεκλημένος του Προέδρου του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ADGI – Inerpost) κ. Γεράσιμου Αρσένη, μίλησε την Παρασκευή 17 Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα Λαμπράκη – Φίλων της Μουσικής, στο πλαίσιο του Προγράμματος Megaron Plus.

Στην ομιλία του με τίτλο «Europe: What next?» μίλησε για τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης πολιτικής αλλά και για τις λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την ουσιαστική αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα. Τόνισε τη διάθεση, στο εσωτερικό των θεσμών της Ε.Ε., στήριξης προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός έντιμου συμβιβασμού τον οποίο και πρότεινε προς την ελληνική κυβέρνηση, «αντί μίας έντιμης εξόδου από το Ευρώ», επισημαίνοντας τα, κατά τη γνώμη του, επαρκή περιθώρια διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών για την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Paul Krugman, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα και την Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τέλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου των Γιατρών του Κόσμου, κυρίου Νικήτα Κανάκη επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κα Λούκα Κατσέλη, το Υπνωτήριο Αστέγων και συμμετείχε σε συζήτηση με εκπροσώπους ΜΚΟ για την ανθρωπιστική κρίση.

Σχετικά δημοσιεύματά μας: 01 02 03 04

Δεν υπάρχουν σχόλια: