Περιπέτεια στο Αιγαίο μέσα στο Πάσχα από την οποία προκύπτει ότι πάνω απ΄ όλα μυαλό δεν βάζουμε. Τα Χριστούγεννα μόλις ζήσαμε την τραγωδία στην Αδριατική και τώρα το Πάσχα αποδείξαμε ότι ξεχνάμε μέσα σε τρεις μέρες κάθε τραγωδία όπως και τα “θαύματα”!
Το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο.
Δύο πλοία αγνόησαν το απαγορευτικό και απέπλευσαν . Με νόμιμο τρόπο όπως μας λένε. Υπέγραψαν λέει πρωτόκολλο οι καπετάνιοι …κι έφυγαν! Το πρώτο ερώτημα προς το υπουργείο Ναυτιλίας είναι πως μπορούν καπετάνιοι να αναλαμβάνουν την ευθύνη εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών; Είναι Θεοί ,ημίθεοι ή έχουν τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση ;
Το ένα πλοίο έφθασε μέχρι Μύκονο όπου και αποβίβασε όσους επιβάτες πήγαιναν στο νησί των ανέμων και των …”σελέμπριτις”. Κι επειδή το λιμάνι του δεν κρίθηκε ασφαλές λόγω των ισχυρότατων ανέμων, έπρεπε να επιστρέψει στη Σύρο. Το ταξίδι της επιστροφής ήταν ένας 45 λεπτος εφιάλτης για τους 420 επιβάτες. Τρικυμμία ασύλληπτων διαστάσεων!
Όταν το πλοίο έφθασε στο λιμάνι κι έδεσε στη Σύρο οι περισσότεροι επιβάτες θέλησαν να βγουν στο λιμάνι όχι για διασκέδαση ,αλλά για να βρουν κάτι να φάνε, αφού οι καντίνες του πλοίου έκλεισαν! Όμως ανακάλυψαν σύντομα οτι δεν μπορούσαν να βγουν! Κι αυτό γιατί οι δύο πλαϊνές πόρτες του πλοίου -που είχε πλαγιοδετήσει- δεν άνοιγαν! Για την ακρίβεια η μία άνοιξε αλλά δεν υπήρχε ράμπα για την αποβίβαση και η δεύτερη άνοιξε πολλές ώρες μετά από το δέσιμο του πλοιου κι αφού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό οι μηχανικοι του πλοιου. Η ουσία είναι ότι αν κάτι συνέβαινε οι επιβάτες παραμένει άγνωστο πως θα έβγαιναν από το πλοίο.
Όλα αυτά και πολλά άλλα θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά το υπουργείο Ναυτιλίας για να μην παριστάνουμε τους έκπληκτους όταν η τύχη δεν θα είναι στο πλευρό πολιτών που βρίσκονται να ταξιδεύουν μέσα στο μανιασμένο Αιγαίο,μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θεωρούν ότι είναι πάνω ακόμη και από την φύση και την οργή της.
Όπως είπε σε μια συνέντευξή του στο Onalert.gr ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος πατριωτισμός δεν σημαίνει μόνο να βάλουμε μια μεραρχία σε κάθε νησί. Σημαίνει να εξασφαλίσουμε, υγεία, εκπαίδευση και ασφαλή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα και στους κατοίκους της και σ΄ όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς αυτά.
Ελπίζουμε ότι ο κ.Δρίτσας θα διερευνήσει το θέμα. http://www.onalert.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου