Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Kατασκευή του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου δρόμου Θύμαινας – Κεραμυδούς


Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου δρόμου Θύμαινας – Κεραμυδούς στο νησί Θύμαινα των Φούρνων του Νομού Σάμου» συνολικού ποσού 813.204,94 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να βελτιωθεί η υφιστάμενη οδός που ενώνει τους Οικισμούς Θύμαινας και Κεραμυδούς συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων και οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν διανοίξεις και τεχνικές παρεμβάσεις διαπλάτυνσης, την κατασκευή τεχνικών έργων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, την ασφαλτόστρωση και τη σήμανση της οδού.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτης & Νήσων Αιγαίου" του ΕΣΠΑ και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η τελική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι έως 30 Νοεμβρίου 2015.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το ακριτικό νησί της Θύμαινας, το οποίο ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού. Τέτοια έργα που αφορούν τα μικρά νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αποτελούν για μας προτεραιότητα, γιατί βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη», σημείωσε η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: