Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Εκπαίδευση Νεοσυλλέκτων στην Σάμο




Με εντατικούς ρυθμούς διεξάγεται στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού – Νήσων (ΑΣΔΕΝ) το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ) για τους οπλίτες της 2015Β΄ ΕΣΣΟ και για αυτούς που προέρχονται από Ειδικά Κέντρα Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) της 2015Α΄ ΕΣΣΟ.

Στις φωτογραφίες που αποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) από την εκπαίδευση ΣΠΕΝ στην 79η Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) που εδρεύει στη νήσο Σάμο, παρουσιάζονται πτυχές της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων που αποσκοπεί να τους καταστήσει μαχητές.

Όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες η εκπαίδευση περιλαμβάνει πολλά αντικείμενα ατομικής τακτικής (επιλογή – κατάληψη θέσης μάχης, πυρ και κίνηση, τακτικοί σχηματισμοί και διατάξεις, επιλογή – κατάληψη θέσης παρατήρησης, κλπ.) και τεχνικής (βολές, παροχή πρώτων βοηθειών, πορείες, προσανατολισμό, κ.λπ.).

Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στη βελτίωση της σωματικής κατάστασης αλλά και την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου συντονισμού μεταξύ των μελών της ομάδας που αποτελεί το μικρότερο αλλά και σημαντικότερο οργανικό κύτταρο.

Επίσης, μεταξύ των αντικειμένων εκπαίδευσης περιλαμβάνεται και η εκμάθηση των γνώσεων και τεχνικών διαβίωσης στο ύπαιθρο που αποτελεί εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση για τη ατομική μαχητική ικανότητα.

Θα επισημάνουμε εδώ ότι λόγω της αυξημένης αστικοποίησης αλλά και της ευρύτατης διάδοσης παροχών που στην καθημερινή μας ζωή πλέον θεωρούνται δεδομένες (τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, κ.α.) όλο και μικρότερος αριθμός στρατευσίμων είναι εξοικειωμένος με τη διαβίωση στο ύπαιθρο.

Φυσικά, η διαβίωση στην ύπαιθρο καθίσταται ευκολότερη λόγω των μεγάλων εξελίξεων που έχει σημειωθεί στα απαιτούμενα υλικά χωρίς αυτό να αναιρεί την ανάγκη ο μαχητής να γνωρίζει τα βασικά ώστε να μπορεί να διαβιεί διατηρώντας τη σωματική κατάσταση του σε επίπεδο που θα επιτρέπει την εκτέλεση της αποστολής που θα του ανατεθεί.





http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: