Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αιγαιοπελαγίτες γρηγορείτε….


ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενώ ακόμη αντηχούν τα συνθήματα της Πανσαμιακής Πορείας Ειρήνης του Σαββάτου (16-5), «Όχι στα σχέδια τα κυβερνητικά , η βάση στο Αιγαίο θα μείνει στα χαρτιά» και «Τσίπρα – Καμένο ακούστε το καλά, οι βάσεις στο Αιγαίο δεν έχουνε δουλειά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πανηγυρικά τη βασιμότητα των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας για πρόταση προς το ΝΑΤΟ να εγκαταστήσει νέα βάση σε ένα νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόκειται για μεταφορά μιας «σχεδιαζόμενης βάσης» από το Τυμπάκι της Κρήτης σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Στο Τυμπάκι λειτουργεί στρατιωτική βάση με αντιαεροπορικά συστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάγιο αίτημα των ΗΠΑ είναι η μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών (Drones). Το αίτημα αυτό είχε συζητηθεί και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και σαν πιθανές επιλογές είχαν εξετασθεί η Καλαμάτα και η Σούδα. Τώρα προτείνεται το Αιγαίο.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει σε πόσο επικίνδυνες περιπέτειες είναι διατιθεμένη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, να μπλέξει τη χώρα μας μετατρέποντας επίσημα και το Αιγαίο( μετά τη Σούδα, το Άκτιο , τη Λάρισα κλπ) σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής.

Καλούμε τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες, καλούμε τη νεολαία του νησιού που προορίζεται για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούμε το λαό όλων των νησιών του Αιγαίου, να ξεσηκωθούν και να συμπαραταχθούν με το αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα, για να αποτρέψουμε να γίνουν τα νησιά μας στόχος σε οποιαδήποτε σύγκρουση για ξένα προς το λαό συμφέροντα.

Εμείς αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση νέας.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για ένα μαζικό αντιπολεμικό - αντιϊμπεριαλιστικό μέτωπο στο νησί μας και στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ικανό να αντισταθεί σ’ αυτά τα εγκληματικά σχέδια και να τα αποτρέψει.

Αιγαιοπελαγίτες γρηγορείτε…..

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: