Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ποιός είναι ο νέος Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος στη Σάμο?


Προσωπικές Πληροφορίες:

Ονοματεπώνυμο: Φώτης Δημαρέσης

Όνομα Πατρός: Χρήστος

Όνομα Μητρός: Ευαγγελία

Βαθμός: Πύραρχος Π.Σ.

Θέση: Διοικητής 1ουΠυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών

Έτος γέννησης: 1965

Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος, δύο τέκνα

Τηλ. 6974-499849

E-mail: 1sitof0@gmail.com


Εκπαίδευση / Προσόντα:

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: 1987: Πυροσβεστική Ακαδημία – Σχολή Πυροσβεστών

Πτυχίο: Πυροσβέστη Γενικών Καθηκόντων

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: 1997: Πυροσβεστική Ακαδημία – Σχολή Αξιωματικών

Πτυχίο: Αξιωματικού Πυροσβεστικού Σώματος, Ανθυποπυραγός Γενικών Καθηκόντων

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα:2011:Πυροσβεστική Ακαδημία – Σχολή Επιμόρφωσης.

Επιμόρφωση σε εξειδικευμένα θέματα ενίσχυσης της επιχειρησιακής και στελεχιακής ικανότητας των ανώτερων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος


Άλλες Εκπαιδεύσεις: 1997-2014: Παρακολούθησε επιτυχώς εξειδικευμένα Σχολεία Εκπαίδευσης Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφάλειας σχετικά με την πυροπροστασία, ασφάλεια εγκαταστάσεων, αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών, φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, συντονισμός κατάσβεσης εναερίων μέσων σε δασικές πυρκαγιές, διαχείριση κρίσεων στην εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης.


Εργασιακή Εμπειρία - Σταδιοδρομία:

Κατά τη διάρκεια της υπερεικοσιεπταετούς θητείας του προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και υπηρέτησε ως Αξιωματικός Γενικών Καθηκόντων σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες του Σώματος και διαθέτει ευρεία επιχειρησιακή και διοικητική εμπειρία. Ειδικότερα υπηρέτησε σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αθήνας και του Πειραιά ως Διοικητής, Π.Υ Κω, Π.Υ Καλαμάτας ως Υποδιοικητής, τμηματάρχης στο τμήμα Οργάνωσης και Κοινοβουλευτικού ελέγχου καθώς και στο Νομικό τμήμα του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Έχει διαχειριστεί, συντονίσει και λάβει μέρος σε πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών, διάσωσης και αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες χρονικές περιόδους στη χώρα.

Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από το βαθμό του. Προαγωγή στο βαθμό του Πυράρχου τον Μάιο του 2015 και τοποθέτηση στην Π.Υ. Σάμου ως Διοικητής αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: