Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σάμος: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία μέχρι το λιμάνι

Στα πλαίσια της αντιιμπεριαλιστικής αλυσίδας στο Αιγαίο με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία νέας στρατιωτικής αεροπορικής Βάσης του ΝΑΤΟ σε νησί του Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Σάμο συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία μέχρι το λιμάνι.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ με ομιλίες και χαιρετισμούς από την Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, τους γυναικείους συλλόγους μέλη της ΟΓΕ και εκπρόσωπο των τριών φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν «καμιά νέα βάση – έξω οι βάσεις του θανάτου», «ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών», ενώ δέσποζε το γιγαντοπανό στο Ξενία «ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , ΟΧΙ ΒΑΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ». Στην κεφαλή της διαδήλωσης υπήρχαν παιδιά που κρατούσαν τα γράμματα Ε Ι Ρ Η Ν Η.

Κοινή συνισταμένη όλων των συμμετεχόντων ότι ο αγώνας για να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για την δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης τώρα αρχίζει και θα συνεχιστεί όχι μόνο για την ανατροπή αυτής της απόφασης, αλλά μέχρι που να φύγουν όλες οι Βάσεις από την χώρα μας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, θα διευρυνθεί και με άλλα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, στην κατεύθυνση να καταργηθούν και να ξηλωθούν όλες οι βάσεις του θανάτου και να σταματήσει κάθε απόπειρα μετατροπής του Αιγαίου σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο κατά γειτονικών χωρών και λαών.

Να ματαιωθούν τώρα τα ιμπεριαλιστικά και τα κυβερνητικά σχέδια

Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ (μέλος ΕΕΔΥΕ) 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: