Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Χωρίς προβλήματα η αγορά στο Νομό Σάμου

Του Χάρη Ζαβουδάκη


Κανένας λόγος αναστάτωσης δεν υφίσταται στους καταναλωτές καθώς δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά της Σάμου κυρίως σε προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως τα τρόφιμα σύμφωνα με τους επιχειρηματίες. Η αγορά έχει παγώσει αναφέρουν ορισμένοι επαγγελματίες καθώς από την μία δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά και από την άλλη όλες οι αγορές σε αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης είχαν πραγματοποιηθεί μαζικά την προηγούμενη εβδομάδα από τους καταναλωτές λόγω της τεταμένης κατάστασης.

Ίδια η εικόνα και στην πόλη του Καρλοβάσου με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου να διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν ελλείψεις στα τρόφιμα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται. Στο νησί της Ικαρίας τα πράγματα παραμένουν παγωμένα στην αγοραστική κίνηση του νησιού και παρά την έλλειψη καυσίμων την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. 

Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στα νησιά της Δωδεκανήσου χωρίς να παρατηρούνται ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ ο τουρισμός δεν έχει καταγράψει σημαντικές μειώσεις. Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που προφασίζονται ότι δεν λειτουργούν τα μηχανήματα των πιστωτικών καρτών, προκειμένου να μην τις χρησιμοποιήσουν. 

Αντιθέτως σε εταιρίες μεγάλων super market , οι πελάτες χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. «Αυτές τις δύσκολες ώρες θα πρέπει να λειτουργήσουμε με σύνεση και ψυχραιμία» αναφέρουν πολλοί επιχειρηματίες τονίζοντας πως ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

http://www.era-aegean.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: