Σάββατο 30 Απριλίου 2016

8ο Παγκόσμιο συνέδριο Αεροδιαστημικής, Μόσχα - Ρωσία


Τον Μάρτιο του 2013, στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας, στη Μόσχα, ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης παρουσίασε την ανακάλυψή του για την ανθρώπινη τυπολογία και τους τρεις τρόπους λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου με την εισήγησή του: «Το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων: η καινοτόμος ανακάλυψη που συνδέει το σύμπαν με τον εγκέφαλο και τον εγκέφαλο με το κύτταρο ερμηνεύει τις ατομικές διαφορές και δίνει λύσεις στην ψυχική και σωματική ασθένεια».

Στην εργασία αυτή, ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του κυττάρου και στην πρόληψη της επιταχυνόμενης φθοράς του στα ακραία περιβάλλοντα, στην απάντηση του κυττάρου στο στρες καθώς και στην επιγενετική τροποποίηση του DNA. Αποκάλυψε ακόμη ότι ο κάθε τύπος (Α, Β ή Γ) διαθέτει τη δική του πηγή υγιών κυττάρων. Η πηγή αυτή βρίσκεται σε εξειδικευμένη περιοχή του εγκεφάλου και είναι διαφορετική για τον καθένα.

Οι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κύτταρα από την εξειδικευμένη περιοχή-πηγή του εγκεφάλου του κάθε τύπου και να τα μεταμοσχεύσουν στο όργανο-στόχο το οποίο έχει υποστεί βλάβη, με σκοπό την ανάπτυξη υγιών κυττάρων και τον επαναπρογραμματισμό του DNA.

Αναφέρθηκε ακόμη στην κατάλληλη εκπαίδευση αστροναυτών-πιλότων, που πραγματοποιούν αποστολές ακραίων συνθηκών, με στόχο τη μέγιστη απόδοση. 

Επίσης, ανέλυσε τους τρόπους για τη μέγιστη αξιοποίηση των ικανοτήτων του κάθε εκπαιδευόμενου, με στόχο τη σωστή κατανομή των ρόλων και την άρτια συγκρότηση της ομάδας. Η εφαρμογή του Μοντέλου των Τριών Τύπων είναι κλειδί για την εξατομικευμένη πρόληψη, θεραπεία και εκπαίδευση. 

Ο κ. Πασχαλίδης δέχτηκε προτάσεις για συνεργασία από ιατρικά ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να συμβάλει μέσω της ανακάλυψής του στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών. Ο πρόεδρος του συλλόγου Αεροδιαστημικής Ιατρικής, καθηγητής Ιατρικών Επιστημών κ. Β. Δ. Βλάσοφ, μαζί με τα μέλη του συλλόγου τίμησαν τον κ. Πασχαλίδη με προτάσεις συνεργασίας.

Σχετικό παλιότερο δημοσίευμά μας: Εδώ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: