Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Αποδέσμευση από το Πεπρωμένο – Ανθρώπινες Σχέσεις


Ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ", παρουσιάζει σήμερα το πέμπτο υπέροχο Βιβλίο του Καθηγητή κ. Γιώργου Πασχαλίδη με τίτλο: "Αποδέσμευση από το Πεπρωμένο – Ανθρώπινες Σχέσεις".

Ο καθένας από εμάς νομίζει ότι είναι μοναδικός και ξεχωριστός, η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι ανήκουμε σε μια από τις τρεις ομάδες ανθρώπων, Α(15% ), Β(25%) και Γ(60% του συνολικού πληθυσμού), η οποία φέρει κοινά χαρακτηριστικά τόσο στον οργανισμό όσο και στη σκέψη.

Ο κάθε τύπος ανθρώπου, ωθείται από το μέρος του εγκεφάλου το οποίο κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί, να φτιάχνει ένα σενάριο ζωής μέσα στο οποίο τοποθετεί και το δικό του ρόλο και βαδίζει αβοήθητος σε δύσβατα μονοπάτια.

Αυτό που θεωρούμε πεπρωμένο δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι οι αδυναμίες του τύπου μας και του χαρακτήρα μας που αυτός προσδιορίζει, οι οποίες εμποδίζουν τη καθαρή μας σκέψη, παρασύροντάς μας να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη και έτσι να ζούμε τη ζωή μας αναποτελεσματικά και να πονάμε.

  • Ποιά είναι τα σενάρια ζωής του κάθε τύπου που τον εμποδίζουν να φτάσει στην ευτυχία;
  • Πως θα ξεπεράσουμε το τείχος του ΕΓΩ στις σχέσεις μας;
  • Πως θα διαπαιδαγωγίσουμε σωστά τα παιδιά μας ανάλογα με τον τύπο τους;
  • Ποιό επάγγελμα ταιριάζει σε κάθε τύπο;

“Όταν σκύψουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας και την κοιτάξουμε κατάματα βλέποντας τόσο τις χάρες της όσο και τις αδυναμίες της, όταν κάνουμε την ενδοσκόπησή μας, τότε και μόνο τότε θα καταφέρουμε να μάθουμε ποιοί πραγματικά είμαστε και θα φτάσουμε στην “αυτογνωσία”, στην αλήθεια που κρύβουμε μέσα μας.

Όταν συμβεί αυτό, τότε μόνο θα πλησιάσουμε και στην “ετερογνωσία”, τη γνώση του ποιοί πραγματικά είναι οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη ζωή μας χωρίς λάθη και χωρίς εμπάθειες. Έτσι μόνο θα προσθέσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε μια κοινωνία που σιγά-σιγά θα γίνεται ολοένα και καλύτερη”. (Γιώργος Πασχαλίδης)

http://www.georgepaschalidis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: