Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Μη χάσετε αυτή την εκδήλωση! - "Μετά το internet τι;"


O Φιλοτεχνικός Όμιλος Σάμου σας προσκαλεί στην ανοιχτή επιμορφωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα : «Μετά το Internet τι;».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλεξη του διακεκριμένου, συμπατριώτη μας Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Γιώργου Καραγιαννίδη και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου, στις 19:30. Διαβάστε παρακάτω για τον Γ. Καραγιαννίδη που βρίσκεται μεταξύ των 7 Ελλήνων που περιλαμβάνονται στη λίστα των 3.000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως!

Διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος (1999).

Από το 2000 έως τον Ιούνιο του 2004 εργαζόταν σαν Ερευνητής στο Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπισης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Από το 2004 έως το 2009 ήταν Επικ. Καθηγητής, από το 2009 έως τον Μάιο του 2014 ήταν Αναπ. Καθηγητής και από τον Μάιο του 2014 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχν. Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν Ασύρματες Ψηφιακές Επικοινωνίες, Συνεργάσιμα συστήματα επικοινωνίας, Ασύρματες οπτικές επικοινωνίες, Δορυφορικές επικοινωνίες, Τηλεπικοινωνιακά συστήματα πολλαπλών εισόδων και εξόδων, κ.λ.π.

Είναι ο ένας από του δύο συγγραφείς του βιβλίου ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, Εκδόσεις Παπασωτηρίου, 1997 και έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 επιστημονικά άρθρα και ανακοινώσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Έλαβε (μαζί με δύο υποψήφιους διδάκτορες της ομάδας του) το βραβείο καλύτερης εργασίας στο παγκόσμιο συνέδριο IEEEInternationalConferenceonCommunications 2007 (ICC’07), που έλαβε χώρα στην Γλασκόβη, Σκωτία τον Ιούνιο 2007.

Ήταν Editor for Fading Channels & Diversity στο διεθνές περιοδικό IEEE Transactions on Communications, στο IEEE Communications Letters και EURASIP Journal of Wireless Communications & Networking.Από τον Ιανουάριο του 2012 είναι Editor-in-Chief στο διεθνές περιοδικό IEEE Communications Letters.Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Senior Member του IEEE.

Δεν υπάρχουν σχόλια: