Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Σάμος: Άφησε δυσαναπλήρωτο κενό..!


Ο Μανουήλ Νικολαΐδης άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο που υπηρέτησε επί τριανταπέντε συναπτά έτη, από τη θέση του Διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας. Άνθρωπος με ευρύτατη μόρφωση, υψηλού επιπέδου σπουδές, διοικητική ικανότητα, πράος και ευγενής, συμβολίζει την εξέλιξη του Νοσοκομείου σε ένα σύγχρονο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, εξέλιξη στην οποία ήταν ο ίδιος πρωταγωνιστής .

Ο Μανουήλ Νικολαΐδης γεννήθηκε στο Παρίσι το 1927. Μεγάλωσε στη Σάμο και μετά την αποφοίτησή του από το Πυθαγόρειο Γυμνάσιο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Πάντειο Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 1957 διορίστηκε στη θέση Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου μας και εργάστηκε ανελλιπώς, με ζήλο, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1992, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό .

Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, ασχολήθηκε με την τοπική ιστορία. Συνέγραψε και εξέδωσε πέντε βιβλία: «Ο Αλέξανδρος Πασχάλης και το πολύπλευρο έργο του», «Σαμιώτικες εικόνες», «Μια αγωνίστρια από το Άνω Βαθύ», «Η ζωή στη Σάμο», «Η υγεία εν Σάμω και Ικαρία».

Ο Μανουήλ Νικολαΐδης αγάπησε το Νοσοκομείο και του αφιέρωσε το σύνολο του εργασιακού του βίου. Κέρδισε επάξια την εκτίμηση και τον σεβασμό του Σαμιακού λαού.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του κυρία Έφη Νικολαΐδου και την διαβεβαιώνουμε ότι θα αποτελεί για πάντα επίλεκτο μέλος της οικογένειας του Νοσοκομείου μας .



ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ
<<Άγιος Παντελεήμων>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: