Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Φουρνιώτικα σπιτικά γλυκά και ζεστή φιλοξενία


H κυρία Πάτρα Μακράκη εκτός από το όνομα στο Patra’s Apartments δίνει και όλη τη μαστοριά της στα σπιτικά γλυκά που σερβίρει στην υπέροχη αυλή της.

Έξι τροφαντά αλμυρίκια με κορμούς που θέλουν τέσσερα χέρια για να τους αγκαλιάσεις και 2 τεράστιοι φίκοι μπέντζαμιν δίνουν ίσκιο και δροσιά στην αυλή του Patra's Apartments. 

Ο ελληνικός είναι τέλειος, το νερό δροσερό, αλλά η γλύκα είναι ζήτημα μόνο της Πάτρας. Για να απολαύσετε τα φοβερά γλυκά της θα χρειαστεί να ταξιδέψετε μέχρι τους Φούρνους Κορσεών όπως είναι η επίσημη ονομασία του νησιού. 

Στο λιμάνι των Φούρνων λοιπόν, απέναντι από κει που δένουν τα λιγοστά καράβια που ενώνουν το νησί με το υπόλοιπο Αιγαίο.

Αν πιάσεις θέση στη φιλόξενη αυλή της Πάτρας πριν το ηλιοβασίλεμα, θα έχεις την ευκαιρία να δεις τον ήλιο να δύει θεαματικά, αφού πρώτα βάψει τον κόσμο με όλα τα μοβ, τα ροζ και τα πορτοκαλιά της παλέτας του ουρανού. 


 Τι να παραγγείλεις τώρα... Το γαλακτομπούρεκο, το εκμέκ και η πορτοκαλόπιτα είναι μόνο μερικά από τα παραδοσιακά γλυκά της. Ο κορμός –ξέρετε αυτός που έφτιαχνε και η δική μας μαμά- η μπανανόπιτα, το μπισκοτένιο, το τσιζκέικ και η σοκολατόπιτα είναι κάποια από τα πιο μοντέρνα. 

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το γαλακτομπούρεκό της με την αφράτη, ανάλαφρη, πολύ αρωματική κρέμα και το τραγανό όσο πρέπει σιροπιασμένο φύλλο αλλά και το εκμέκ της! Το σερβίρει με μπόλικο καβουρντισμένο αμύγδαλο.

Κι αν προγραμματίσετε να κάνετε τις διακοπές σας στους Φούρνους, το Patra’s apartments έχει 24 νοικοκυρεμένα διαμερίσματα με δωμάτια. Πληροφορίες: 2275051268 - 6944878123

http://www.sweetly.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: