Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Σαμιακή Διαφημιστική καμπάνια


Ο Δήμος Σάμου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να δημιουργήσει κινητικότητα και τουριστικό ενδιαφέρον για το νησί, προβάλλει από τις 9 Αυγούστου τις ομορφιές του νησιού σε συρμούς του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού στην Αθήνα, με την ευγενή υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΣΤΑΣΥ ενέκρινε την δωρεάν προβολή (για 2 μήνες) της διαφημιστικής καμπάνιας του Δήμου σε αφίσες (στα πλαίσια του Μετρό και στις στάσεις του Τραμ) και σε βίντεο στις οθόνες του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Η δημιουργική καμπάνια χωρίζεται σε δύο προσεγγίσεις.

Η μία, πιο καλοκαιρινή και ανάλαφρη, προσέγγιση «παίζει» με το συνδυασμό του ονόματος της Σάμου και τη λέξη SUMMER που σημαίνει καλοκαίρι. «ΣΑΜMER ΤΑΞΙΔΙ», «ΣΑΜMER ΘΑΥΜΑ», «ΣΑΜMER ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ» είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που «βγάζουν» το αίσθημα του τοπίου της Σάμου.

Η δεύτερη προσέγγιση «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΑΜΟ» αφορά στη δύσκολη εποχή που διένυσε και συνεχίζει να διανύει το νησί λόγω του σοβαρού κοινωνικού ζητήματος, της εισροής των προσφύγων, που έχει λειτουργήσει αρνητικά στη συνείδηση του Έλληνα ως προς την επιλογή του νησιού ως προορισμό διακοπών.

Η υπογραφή και στις δύο προσεγγίσεις είναι η ίδια «SAMOS ΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

Για την εικόνα δεν χρειάζονται πολλά λόγια: η απίστευτη σα «ψεύτικη» ομορφιά της Σάμου, οι ειδυλλιακές παραλίες, τα γραφικά χωριά, οι μικρές γωνιές «έκπληξη» στον ανυποψίαστο ταξιδιώτη.

Το φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια δωρεάν ευγενική παραχώρηση των δημιουργών φωτογράφων Νίκου Αγγελή και Νίκου Χατζηιακώβου.

Ο σκοπός της καμπάνιας, ένας και μοναδικός. Να μεταφερθεί άμεσα και κατανοητά το μήνυμα ότι η Σάμος είναι εδώ, πάντα έτοιμη να προσφέρει την καλύτερη φιλοξενία και τη γενναιόδωρη ομορφιά της σε όποιον την επισκεφθεί.

Σχετικό δημοσίευμά μας: ΕΔΩ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: