Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Σάμος: Τα τελικά αποτελέσματα του Τουριστικού προιόντος

Με βάση τα επίσημα στοιχεία από τον αερολιμένα Σάμου τον μήνα Οκτώβριο, που έκλεισε και η τουριστική περίοδος, είχαμε αύξηση 31,50% ενώ συνολικά για το 2016 η μείωση περιορίστηκε στο 22,91%.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε σχετικά :

«Η φετινή χρονιά ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία του τουρισμού της Σάμου. Ξεκινήσαμε από την καταστροφή του μείον 50% και καταλήξαμε στην διαχειρίσιμη ζημιά του -23%. Οι Σαμιώτες επαγγελματίες μάτωσαν, όπως μάτωσαν και οι εργαζόμενοι στο τουρισμό.

Ο χειμώνας που έρχεται σίγουρα θα είναι δύσκολος για όλους. Χωρίς απολύτως καμία ουσιαστική βοήθεια από τη κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι όλοι μαζί με συγκεκριμένα αιτήματα διεκδικήσαμε τα αυτονόητα, αυτοοργανωθήκαμε - φορείς, επαγγελματίες, τοπική αυτοδιοίκησή- και δώσαμε μια μεγάλη μάχη κυρίως στο επικοινωνιακό επίπεδο, καταφέρνοντας με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε, να μειώσουμε σημαντικά τη ζημιά για τον τόπο μας. Η τεράστια αύξηση της τάξης του 70% των Τούρκων επισκεπτών και η μεγάλη επίσης αύξηση στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων έδωσαν μια ανάσα.

Οι προοπτικές για το 2017 βάσει των συμβολαίων που έχουν ήδη υπογραφεί αλλά και της διαφαινόμενης θετικής εξέλιξης, είναι πολύ καλές και ο στόχος να επανέλθουμε στα επίπεδα του 2015 είναι σίγουρα εφικτός. Δυστυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό με τις αυξημένες ροές και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αληθινή αποσυμφόρηση του νησιού μας, μας γεμίζουν ανησυχία για πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: