Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ακαδημαϊκός και με το παράσημο «Βλαντιμίρ Βερνάτσκι» (Φωτογραφίες Βίντεο)



Την περασμένη Δευτέρα 27 Φλεβάρη, η διεθνής Ακαδημία της “Νοοσφαίρα” τίμησε τον Δόκτορα Ψυχολογίας κ. Γιώργο Πασχαλίδη με το παράσημο «Βλαντιμίρ Βερνάτσκι» για την τόσο σημαντική του προσφορά στην Επιστήμη καθώς και του απεδόθη ο τίτλος του Ακαδημαϊκού.

Να τονίσουμε ότι το παράσημο «Βλαντιμίρ Βερνάτσκι» αποτελεί δευτέρου βαθμού ανώτερη διάκριση και οποίος είναι ο ύψιστος επιστημονικός βαθμός.

Σε μια λιτή εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν αγαπημένοι φίλοι του Δόκτορα Ψυχολογίας και Ακαδημαϊκού κ. Γιώργου Πασχαλίδη για να χαρούν με την χαρά του, να συμμετέχουν σε αυτήν και να τον συγχαρούν από κοντά για την νέα του αυτή διάκριση.


Να αναφέρουμε ότι το παράσημο «Βλαντιμίρ Βερνάτσκι» είναι η δεύτερη φορά που αποδίδεται σε Έλληνα πολίτη, με την πρώτη φορά να είναι το 1960 στον Πρόεδρο των τότε Ελλήνων Ακαδημαϊκών.

Ο Βλαντιμίρ Βερνάντσκι είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «νοόσφαιρα» - τον κόσμο της σκέψης - για να αποδώσει τον αυξανόμενο ρόλο, που έχει ο ανθρώπινος νους, στο να καθορίζει το μέλλον του και το μέλλον του περιβάλλοντός του.

Στην εκδήλωση από την πλευρά της διεθνούς Ακαδημίας "Νοόσφαιρα" ήταν ο Πρύτανης και ιδρυτής της Ρωσικής Ακαδημίας NOOSFERA Καθηγητής Οικονομικών Δρ. Leonid Vasilievits Novikov, ο Αντιπρύτανης και Διευθυντής των Δημοσίων σχέσεων της Ακαδημίας Καθηγητής Οικονομικών Δρ. Yurii Tarasov.

Το παράσημο «Βλαντιμίρ Βερνάτσκι»
Η εκτίμησή αλλά και η πίστη μας είναι ότι θα έρθουν σύντομα και άλλες διακρίσεις για τον αγαπημένο μας Καθηγητή, και σύντομα θα δούμε και ένα βραβείο ΝΟΜΠΕΛ για τον άνθρωπο που αλλάζει τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας.

Ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" φυσικά και ήταν εκεί και σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα μικρό απόσπασμα από την όμορφη αυτή τελετή αναγνώρισης, τιμής και αγάπης:





Μικρά βιογραφικά των Ρώσων καθηγητών της Ακαδημίας:

Ο Δρ. Leonid Novikov είναι καθηγητής και μέλος της Ρωσικής και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, Διδάκτωρ Ψυχολογίας και Οικονομικών Επιστημών, καθηγητής Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών και εκλεγμένος βουλευτής του Περιφερειακού Συμβουλίου των Αντιπροσώπων του Λαού.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Επιχειρηματιών της περιοχής Τόμσκ και είναι μέλος του Προεδρείου των Κοζάκων της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. 


Ο Ακαδημιακός κ. Γιώργος Πασχαλίδης
Το 2003 ίδρυσε και διεύθυνε τη Διεθνή Οικονομική Ένωση Κοζάκων. Είναι πληρεξούσιος αντιπρόσωπος της Διεθνούς Αντιεγκληματικής και Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Ρωσίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Ο Δρ. Yiuri Tarasov είναι καθηγητής της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, Διδάκτωρ Οικονομίας και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ιατρικής Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: