Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Δρ. Γιώργος Πασχαλίδης: Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου.


Η μητέρα είναι η δύναμη της ισορροπίας, είναι αυτή που πρέπει να κρατά αναμμένη τη φωτιά της οικογενειακής εστίας και να αντιμετωπίζει τις εσωτερικές απειλές της οικογένειας δημιουργώντας εκείνη τη ζεστασιά που χρειάζονται τα μέλη της ώστε να κρατιούνται ενωμένα.

Είναι αυτή που παίρνει τη τροφή από τον πατέρα και τη διαχειρίζεται, τη μοιράζει με χαμόγελο και τη μεταφέρει στα παιδιά της με ευγένεια και ευτυχία. Πρέπει να έχει το γλυκό λόγο και την αγκαλιά για την επούλωση κάθε πληγής, παράπονου ή εκνευρισμού, παρέχοντας θαλπωρή και συναισθηματική ασφάλεια μετατρέποντας τη ζωή στο σπίτι σε ένα ευχάριστο παιχνίδι.

Η αποστολή τους αυτές τις μέρες είναι απαιτητική και δύσκολη, αλλά με τη γνώση της ανθρώπινης τυπολογίας δίνεται το καλύτερο εργαλείο σε όλες τις μητέρες να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τις αδυναμίες-ακρότητες αυτές που στέκονται εμπόδιο στον μητρικό τους ρόλο. 


Έτσι η αγκαλιά που θα βγαίνει από αυτές, η τρυφερότητα, η πνευματική αγκαλιά, που αναβλύζει από την ψυχή και εκπέμπεται από το πρόσωπό να σκορπίζει γαλήνη στους γύρω της.


http://www.georgepaschalidis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: