Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Προσοχή.. Τι ανακοίνωσε σήμερα το Νοσοκομείο Σάμου ?



ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΗΠΑΤΟΣ <<Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ>> ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Η ελαστογραφία ήπατος (fibroscan, transient elastography) είναι μία μη επεμβατική εξέταση υπερήχων που καταμετρά την ελαστικότητα και την σκληρότητα ενός ιστού. Είναι μία αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος που βοηθά μεταξύ άλλων στην διευκρίνιση και κατηγοριοποίηση διαφόρων χρόνιων παθήσεων ήπατος, στην ανάδειξη της πραγματικής έκτασης μιας βλάβης, που ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη από την αρχική υπερηχογραφική εικόνα και στον καλύτερο προγραμματισμό των ηπατικών βιοψιών.

Στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2018, ο σύλλογος ασθενών ήπατος «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», σε συνεργασία με το Γ.Ν. Σάμου «Αγ. Παντελεήμων» θα πραγματοποιήσει με εξειδικευμένο προσωπικό δωρεάν ελαστογραφίες ήπατος. Άτομα που έχουν ένδειξη για αυτή την εξέταση είναι οι εξής:

· Πάσχοντες από χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες (Β,C)

· Πάσχοντες από μη αλκοολική ηπατική νόσο (λιπώδη διήθηση/εκφύλιση) του ήπατος.

· Πάσχοντες από αλκοολική ηπατοπάθεια.

· Πάσχοντες από πρωτοπαθή χολική κίρρωση ή πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγειίτιδα.

· Πάσχοντες από αυτοάνοσες ηπατίτιδες.

· Ασθενείς με ανεξήγητη αύξηση των ηπατικών ενζύμων.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να καλέσουν στο τηλέφωνο 2273083100 ζητώντας να συνδεθούν με την ιατρό κα Γεωργίου Αμάντα καθημερινές και εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 -14:00 ώστε να κλειστεί ραντεβού για μία από τις ημερομηνίες 22, 23, 24 Μαΐου 2018.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: