Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Σάμος: «Σκοτεινός Λαβύρινθος»



Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο, η Βιβλιοθήκη Σάμου, ο ΠΜΑΣ "Κούρος" και το Κέντρο Τύπου "Press & Snack" διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Σκοτεινός Λαβύρινθος» του γνωστού συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Γρηγόρη Αζαριάρδη.

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στον αύλειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σάμου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο γιατρός Χρήστος Καζάζης και η εκπαιδευτικός – συγγραφέας Έλενα Χουσνή.


Λίγα λόγια για το βιβλίο 


Πρόκειται για ένα νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται σαν πορεία σε λαβύρινθο φωτογραφίζοντας μια διαφορετική όψη του υποκόσμου.
24 Σεπτέμβρη 2014. Σ’ ένα απομονωμένο αγρόκτημα έξω από τον Μαραθώνα, η αστυνομία ανακαλύπτει τα πέντε πτώματα της οικογένειας Μαυρονικόλα. Παντού γύρω αίμα... Πολύ αίμα. Το σκηνικό της αποτρόπαιης δολοφονίας παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές. Για ποιο λόγο όμως κάποιος να πληρώσει ένα τέτοιο συμβόλαιο για μια συνηθισμένη οικογένεια;

Η αστυνόμος Τρύπη και η πρώτη ομάδα ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής αποδύονται σ’ έναν απεγνωσμένο αγώνα για να εξιχνιάσουν το σκοτεινό, μυστηριώδες έγκλημα. Κι από τη στιγμή που διαπιστώνουν ότι η θυγατέρα του Μαυρονικόλα είναι ακόμη ζωντανή, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να εντοπίσουν το ταχύτερο δυνατό ποιος κρύβεται πίσω από την εφιαλτική ομαδική δολοφονία.

Σ’ ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον, όπου διεφθαρμένοι επιχειρηματίες με απόλυτα νόμιμες επιχειρήσεις, μπράβοι, ενδιάμεσοι και επαγγελματίες εκτελεστές κινούνται στο σκοτάδι, ακολουθώντας πιστά τους σκληρούς νόμους της νύχτας, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και το έδαφος μοιάζει με κινούμενη άμμο..."

Συνάντηση για την αστυνομική λογοτεχνία

Το πρωί του Σαββάτου 11.00- 13.00 στον χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης ο Γρηγόρης Αζαριάδης και η Έλενα Χουσνή θα μετέχουν σε εργαστήριο με θέμα: «Πώς γράφεται μια αστυνομική ιστορία;» (ιδέα, σύλληψη, πλοκή, χτίσιμο χαρακτήρων). Στην διάρκειά του θα γίνει και αναφορά στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας, στις σχολές κ.ά.

Καθώς η συμμετοχή θα αφορά ομάδα έως 20 ατόμων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως το βράδυ της Παρασκευής στην Αλεξία Φισφή.

E-mail:fisfialexia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: