Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Η παράσταση "Πήτερ Παν" έρχεται στη Σάμο


Τη θεατρική παράσταση «Πήτερ Παν» θα παρουσιάσει στη Σάμο ο θίασος «Μαγικές Σβούρες» και η MarossoulisProductions.

Οι παραστάσεις θα δοθούν τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου, στην Πορφυριάδα Σχολή στο Καρλόβασι και την Τρίτη, 23 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου.


Η Υπόθεση
Στο σπίτι της Οικογένειας Ντάρλιγκ ,ο κύριος και η κυρία Ντάρλιγκ ζουν μαζί με τα τρία τους παιδιά ,τη Γουέντυ ,τον Τζον και τον Μάικλ τα οποία φροντίζει η νταντά Νανά ,ένας σκύλος. Η Νανά ο σκύλος – γκουβερνάντα ξέρει τα πάντα καλύτερα από τον καθένα .Η κυρία Ντάρλιγκ είναι εκεί για όλους ,η μητέρα που θα ήθελαν να έχουν όλα τα παιδιά .


Μια νύχτα σαν όλες τις άλλες, αλλά που δεν έμοιαζε με καμιά, όλα ανατρέπονται. Εμφανίζεται ο Πήτερ Παν μαζί με την νεράιδά του την Τίγκερ Μπελ.Ο Πήτερ Παν , αρχηγός των Χαμένων Παιδιών , έχει χάσει επαφή με τη σκιά του . Η Γουέντυ τον βοηθά στην επανασύνδεση. Σε αντάλλαγμα, την προσκαλεί ,μαζί με τα μικρότερα αδέρφια της Τζον και Μάικλ στη Χώρα του Ποτέ . Εκεί τους περιμένουν ,μαζί με την Τίγκερμπελ ,τα Χαμένα Παιδιά ,η Τάιγκερ Λίλη η Ινδιάνα, οι Γοργόνες αλλά και ο εκδικητικός Κάπτεν Χουκ με τους Πειρατές του.

Μια αναταραχή μαγείας, φαντασίας και μουσικής θα ακολουθήσει.Ο Πήτερ Παν είναι το αγόρι που φοβάται να μεγαλώσει . Τα Χαμένα Παιδιά ,θα μπορούσαν να είναι τα σημερινά ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούν τους γονείς τους .Ζουν στη Χώρα του Ποτέ που είναι ένας ερειπωμένος χώρος. Η Τάιγκερ Λίλη , μια άγρια Ινδιάνα , περιβάλλεται από τους Ινδιάνους της φυλής της και μας θυμίζει τη ζωή την αθώα και την επαφή με τη φύση . Και αυτός ο Χουκ είναι μια πολύ τρομακτική δημιουργία που δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την εκδίκηση ( μεγάλωσε κι αυτός χωρίς μαμά ). Μόνος ,χωρίς αγάπη, οδεύει προς το φόβο του, τον Κροκόδειλο , με αξιοθαύμαστο σθένος.

Οι γονείς Ντάρλιγκ στο τέλος «αγκαλιάζουν » τα Χαμένα Παιδιά .

Ένα έργο που θα ήθελε να μιλήσει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη έγνοια και μέριμνα προς τα παιδιά , αλλά ακόμη θίγει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη και τον παιδικό πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης .


https://samiakonvima.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: