Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

"Ούτε κι η θάλασσα ξέρει"


Αύριο 29 Ιούλη 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Οίνου του ΕΟΣΣ θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος "Ούτε κι η θάλασσα ξέρει" 

της  Μακής Γιοκαρίνη, 
εκδόσεις Αέναον


Ομιλητές : Σταμάτης Θεοχάρης, Ιατρός Παθολογοανατόμος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

'Εφη Χίου Γιαννίκου, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

Παρουσίαση / συντονισμός συζήτησης: Μαργαρίτα Ικαρίου, Δημοσιογράφος, υπεύθυνη μάρκετινγκ ΕΟΣΣ


Βιογραφικό σημείωμα


Η Μακή (Γραμματική) Γιοκαρίνη γεννήθηκε στο ακριτικό νησί της Σάμου. Μέχρι τα 18 χρόνια έμενε εκεί ώσπου ήρθε η ώρα να αποχωριστεί το νησί και τους γονείς της για να σπουδάσει στην Πάτρα.

Η σχολή της, Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων στα ΤΕΙ της Πάτρας δεν ήταν κάτι που την γέμιζε, ήταν όμως μια λυτρωτική απόδραση στον έξω κόσμο, και ένα άνοιγμα στον χώρο της τέχνης που τόσο αγαπούσε.

Τελειώνοντας την σχολή της εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για αρκετά χρόνια και κάποια χρόνια σαν μεταφράστρια αγγλικών μεταπτυχικών εργασιών. Παντρεύτηκε και είναι μητέρα μιας υπέροχης, όμορφης κόρης και συνάμα δυνατού ανθρώπου. Για πολλά χρόνια αφοσιώθηκε στην ανατροφή της ενώ παράλληλα τον ελεύθερο χρόνο της, εξέφραζε τον ψυχισμό της πάνω σε καμβάδες ζωγραφικής.

Βαδίζοντας για το δεύτερο μισό της ζωής, η έκφραση μέσω της ζωγραφικής δεν έμοιαζε αρκετή για να δείξει όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα σε μια γυναίκα στο πέρασμα του χρόνου.

Έτσι ξεκίνησε να εκφράζεται και μέσω μιας προσωπικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, με μικρά πεζοποιήματα.

Και κάπου εκεί, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της, ακούγοντας μια ιστορία από μια φίλη, άρχισε να πλάθει μέσα στο μυαλό της ένα σκελετό να προσθέτει και να φαντάζεται πιθανότητες, που τελικά τυπώθηκαν σε μια ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: