Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Σάμος: Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις Ιούλη



Το φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια για τον μήνα Ιούλιο ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα για το παιδικό θέατρο, στηρίζοντας παραστάσεις που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους από καταξιωμένους καλλιτέχνες με πολυετή πείρα στον χώρο.

Επίσης περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφως» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ για τον Ιούλιο θα κορυφωθούν με την συναυλία του Γιάννη Κότσιρα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου στην Πορφυριάδα σχολή στο Καρλόβασι.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Παιδική σκηνή: Γιάννης Χριστόπουλος
Η πεντάμορφη και το τέρας (παιδικό)


Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης

● Πότε έχει μεγαλύτερη αξία η ομορφιά; Όταν βρίσκετε στη ψυχή και το σώμα ή την ψυχή και την καδιά;
Τι είναι όμορφο και τι άσχημο;
Τις απαντήσεις θα ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα απ’ την παράσταση.
Το έργο είναι ένας ύμνος της αγνής και άδολης αγάπης, ενώ παράλληλα διανθίζεται με κωμικές και απρόσμενες καταστάσεις, κάνοντας την παρακολούθησή του ακόμα πιο ευχάριστη.

● 12/7 Πορφυριάδα σχολή Καρλόβασι
● 13/7 Προαύλιος χώρος Λυκείου Σάμου

Εργοστάσιο ονείρου – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρουμέλης(συμπαραγωγή)
Το παιδί που τόλμησε (παιδικό)


Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης

● Ένα υπέροχο ταξίδι στην φαντασία, στην γνώση, στον πολιτισμό μας, στα όνειρα των παιδιών, στην αυτοπεποίθηση και στην τόλμη!
4 έμπειροι και ταλαντούχοι ηθοποιοί θα υποδυθούν 30 ρόλους και θα μας μεταφέρουν στην πιο μαγική παράσταση του καλοκαιριού! Ονειρικά σκηνικά- κουστούμια, τρισδιάστατες προβολές και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί περικλείουν την πιο τρυφερή ιστορία που απευθύνεται στο κάθε παιδί αλλά και στους μεγάλους θεατές.

● 18/7 Πορφυριάδα σχολή Καρλόβασι
● 19/7 Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου

Η σονάτα του σεληνόφως 


Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου

● Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής ποίησης ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, έχοντας ως κεντρικό “χαρακτήρα” την ψυχή της ηρωίδας του Γιάννη Ρίτσου... την καρδιά της, που ελεύθερη από τους περιορισμούς που βάζει το σώμα και ο χρόνος... ζει, αναπνέει, ερωτεύεται... Ο χρόνος καταργείται. Το παρόν συναντά το παρελθόν, η μοναξιά τον έρωτα και το φυσικό το μεταφυσικό. Η Σοφία Καζαντζιάν ερμηνεύει, χορεύει και τραγουδά με τον Μάριο Ιορδάνου να τη σκηνοθετεί αλλά και να συμμετέχει κι ο ίδιος σε μία διαφορετική Σονάτα του Σεληνόφωτος, όπου ο άνθρωπος ξεπερνάει τα προσωπικά του όρια και βγαίνει νικητής φωνάζοντας “Venceremos”.

● 21/7 Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου

Παιδική σκηνή Μαγικές σβούρες
Πήτερ Παν


Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης.

Ο Πήτερ Παν είναι ένα έξυπνο και σκανδαλιάρικο αγόρι, που αρνείται να μεγαλώσει. Ζει στη “Χώρα του Ποτέ” με τη νεραϊδούλα Τίνκερμπελ και είναι ο αρχηγός των “Χαμένων Παιδιών”.

Μια νύχτα γεμάτη αστέρια ο Πήτερ Παν εισβάλλει ξαφνικά στην ήσυχη ζωή των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους ταξιδέψει με τη νεραϊδόσκονη του στη “Χώρα του Ποτέ”. Έτσι αρχίζει η απίστευτη και φανταστική περιπέτεια τους. Εκεί θα γνωρίσουν, τον μεγαλύτερο αντίπαλό του Πίτερ Παν, τον εκδικητικό ΚάπτενΧουκ με τους πειρατές του, αλλά και την Τίνκερμπελ, την ΤάιγκερΛίλυ, τα Χαμένα Παιδιά και τις γοργόνες.

Έλατε να πετάξουμε πάνω από τα αστέρια. Να ανακαλύψουμε ξανά την πραγματική έννοια της φιλίας, της αθωότητας και της ανάγκης μας για φαντασία. Να ζήσουμε για λίγο σε έναν κόσμο μαγικό. Λίγη νεραϊδόσκονη και το ταξίδι αρχίζει…

● 22/7 Πορφυριάδα σχολή Καρλόβασι
● 23/7 Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου

Συναυλία Ελευθερίας Αρβανιτάκη – Γιάννη Κότσιρα

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι από τους πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού. Μαζί τους θα βρίσκεται μια οκταμελής μπάντα εξαιρετικών μουσικών.

● 31/7 Πορφυριάδα σχολή Καρλόβασι

Δεν υπάρχουν σχόλια: