Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Μια ξεχωριστή βραδιά το 12ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του «Καπετάν Λαχανά» + VIDEO

Στο κατάμεστο θέατρο του Άϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Άνω Βαθέος «Καπετάν Λαχανάς» σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ παρουσίασε το 12ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, όπου για πρώτη φορά συμμετείχε και η παραδοσιακή χορευτική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στο Καρλόβασι και μάλιστα χειροκροτήθηκε θερμά για το πρόγραμμα που παρουσίασε.




Επίσης μέρος πήρε και η χορωδία της μουσικής σχολής «Αρμονία» του Δήμου Σάμου, όπου ερμήνευσε αρκετά παραδοσιακά τραγούδια. Κορυφαία τους στιγμή η ερμηνεία του παραδοσιακού τραγουδιού «Έχε γειά Παναγιά» της αξέχαστης Δόμνας Σαμίου.


Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Καπετάν Λαχανάς» κ. Δημήτρης Βουργάνας καλωσορίζοντας τους θεατές στις κερκίδες, είπε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε, ο Σύλλογος σε πείσμα αυτών των συγκυριών και σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ, με τους 13 χορηγούς της εκδήλωσης, αλλά και με πολύ προσωπική εργασία κατόρθωσε να είναι συνεπής στην παρουσίαση αυτού του φεστιβάλ, κάτι που όπως ανέφερε θα γίνει και του χρόνου.


Ο κ. Δημήτρης Βουργάνας ευχαρίστησε την υπεύθυνη διδασκαλίας των χορευτικών τμημάτων του «Καπετάν Λαχανά» κ. Λούλα Κάϊλα, γιατί όπως αναφέρθηκε ήταν η τελευταία της χρονιά στο τιμόνι της διδασκαλίας των διαφόρων χορών στα μέλη των χορευτικών τμημάτων. Στην κ. Κάϊλα επιδόθηκε και τιμητική πλακέτα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο σύλλογο. Παρόντες στην εκδήλωση αρκετός κόσμος, αλλά και τουρίστες που περνούν τις διακοπές τους στο νησί και από πολύ νωρίς είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο στις κερκίδες. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος, ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Καρλοβασίτης, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Νίκος Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μανώλης Μαυρέλος, αλλά και ο εφημέριος του Ι.Ν Παναγία του Άνω Βαθέος, π. Δημήτριος Λάνδρου.

Μια βραδιά με πολύ χορό, από διάφορες περιοχές της χώρας, που όσοι την παρακολούθησαν πραγματικά το ευχαριστήθηκαν.

radiocafe






Δεν υπάρχουν σχόλια: