Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία με ένα μπαράζ ανακοινώσεων έσπευδε να δημοσιοποιήσει – προφανώς με ενδιαφερόμενο αποδέκτη την χώρα μας – τις αεροπορικές βάσεις που θα υποδεχθούν τα F-35, καθώς και την έναρξη των έργων υποδομής στις βάσεις αυτές.
Γνωρίζοντας οι Τούρκοι ότι η οικονομική κρίση και η τρόικα απαγορεύουν ακόμη και την σκέψη προμήθειας μαχητικών τελευταίας γενιάς από την Πολεμική Αεροπορία μας, έρχονται να υπερτονίσουν, όχι πρώιμα, την επερχόμενη, δραματική, αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.
Μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων από την Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και επικεντρώνοντας τις έρευνές της στην ανάγκη διάτρησης της stealth "ασπίδας" του F-35 προχώρησε στην έρευνα και κατά δεύτερον στην ανάπτυξη ενός πρωτότυπου συστήματος το οποίο "υπόσχεται" να κάνει τα F-35 και άλλους στόχους L.O. από «αόρατους» σε άμεσα ανιχνεύσιμους, από την ώρα που θα τροχοδρομούν στις τουρκικές βάσεις.
Ο κορμός της «Επιστημονικής Ομάδας Θεσσαλονίκης» αποτελείται από πέντε εξειδικευμένους και έμπειρους επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται επί αρκετά χρόνια επάνω στην ανάπτυξη τεχνικών εντοπισμού χαμηλού ίχνους μέσω δικτύου πολυστατικών παθητικών ραντάρ.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πολλοί Αρχηγοί Επιτελείων (Π. Χηνοφώτης, Δ. Γράψας και Φ. Φραγκούλης κλπ) έχουν στηρίξει την προσπάθειά τους που τώρα φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.
Η τελική τεχνική πρόταση της Ομάδας, θα περιλαμβάνει ταυτόχρονο παθητικό πολυστατικό εντοπισμό στόχων L.O (UAV), εντοπισμό- μέσω προσομοίωσης- του F-35 και εντοπισμό ελικοπτέρων υπό παρεμβολή ικανού εδαφικού ανάγλυφου.
Το σύστημα δείχνει ότι μπορεί να δουλέψει και είναι ελληνικό. Οι δοκιμές ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα...
defencenet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου