Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

14 Χρόνια "Σαμιακός Τύπος"




Πριν 14 χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου 1999, φυτέψαμε ένα "δεντράκι" που το ονομάσαμε ΣΑΜΙΑΚΟ ΤΥΠΟ.

Η εκδοτική εταιρεία ΜΑΡΒΑ της Μαρίας Βαλεοντή, η οποία είχε στο ενεργητικό της πολλές εκδοτικές επιτυχίες, χρηματοδότησε το όλο εγχείρημα.

Εμείς μια μικρή ομάδα από έμπειρους δημοσιογράφους και τεχνικούς, αρχίσαμε να ανεβαίνουμε τον ανηφορικό δρόμο της καταξίωσης, αν και είχαμε απέναντί μας τρείς επιτυχημένες και ιστορικές εφημερίδες, από τις οποίες η μία συμπλήρωνε έναν αιώνα ζωής, ενώ η δεύτερη γιόρταζε τα 50 της χρόνια.


Το αναγνωστικό κοινό στα νησιά μας ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό, αγκαλιάζοντας και υποστηρίζοντάς μας, γιατί έβρισκε σε εμάς το κάτι άλλο...Κάναμε την υπέρβαση σε πολλούς τομείς της πληροφόρησης.

Βρισκόμασταν πάντα στο επίκεντρο των γεγονότων. Ασκήσαμε κριτική στην τοπική εξουσία και στηρίξαμε κάθε προσπάθεια που στόχευε στο καλό του τόπου μας.

Σήμερα στους χαλεπούς και δύσκολους στο χειρισμό καιρούς τους οποίους ζούμε, καλούμαστε να επιβιώσουμε. Η οικονομική κρίση που μας έκανε όλους φτωχοτερους, τα εκατοντάδες λουκέτα στην αγορά, η ασυνέπεια του Κράτους στο να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του, είχε ως συνέπεια δύο από τις τέσσερις εφημερίδες οι οποίες κυκλοφορούσαν να αναστείλουν την εβδομαδιαία εκδοσή τους.


Μέσα στο ζοφερό κλίμα που δημιουργήθηκε, στην αβεβαιότητα για την αυριανή μέρα και σε τόσα άλλα, ο ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ αφού περιόρισε στο ελάχιστο τα έξοδα έκδοσης, αναβαθμίζοντας παράλληλα το περιεχόμενό του, συνεχίζει την πορεία του.

Φωτεινοί φάροι αισιοδοξίας οι χιλιάδες αναγνώστες μας, που με τον οβολό τους, τον οποίο αγόγγυστα και με χαρά καταβάλλουν, μας στηρίζουν, δίνοντάς μας την εντολή να προχωρήσουμες μπροστά.

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ. Δεκατέσσερα κεράκια θα σβήσουμε όλοι μαζί οι συντελεστές, όταν θα συγκεντρωθούμε για να το γιορτάσουμε.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: