Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Νεφέλες» για τα παιδιά των Σχολείων στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου

Η «Θεατρική Έξοδος» του Νίκου Παροίκου με τη συμπαράσταση του Δήμου Σάμου θα παρουσιάσει στο αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στις 21 Μαΐου 2014 στις 10 το πρωί την κωμωδία του Αριστοφάνη «Νεφέλες» προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας.

Η παράσταση δίνεται με το φως της ημέρας , όπως ακριβώς στην αρχαιότητα. Το έργο είναι διδακτικό και μιλάει για τη δύναμη της γνώσης και της αλήθειας.

Βασικά πρόσωπα του έργου είναι ο Σωκράτης και ένας φτωχός και καταχρεωμένος πατέρας που ψάχνει να βρει ένα καλό σχολείο για το παιδί του ώστε αυτό αργότερα να τον βοηθήσει να ξεχρεώσει. Ο χορός αποτελείται από τιςΝεφέλες,τις ουράνιες υπάρξεις που φέρνουν τη βροχή και προκαλούν τις βροντές.Είναι ένα θεαματικό έργο με πολλά διδακτικά μηνύματα.

Ο καλλιτεχνικός Δ/ντής και σκηνοθέτης του Θεάτρου Νίκος Παροίκος, με την ευκαιρία των παραστάσεων, δήλωσε: «είναι εθνική ανάγκη τα παιδιά και οι νέοι να διδαχθούν τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Τα έργα του Αριστοφάνη, σωστά προσαρμοσμένα, προσφέρουν ψυχαγωγία με διδάγματα υψηλού επιπέδου που ενδυναμώνουν το πνεύμα και την ψυχή των παιδιών. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Σάμου, που υποστηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες».

Σκηνικά –κοστούμια –μάσκες: Άννα Περντρώ
Μουσική: Παναγιώτης Ντουνιαδάκης 

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Λαλάκος, Θανάσης Κυριαζής, Βαγγέλης Φώτεινας, Θανάσης Τσινιάρος, Ηλέκτρα Παροίκου, Δήμητρα Αγγελοπούλου κ.α.

Έκτακτη συνεργασία με Σπύρο Γιασαφάκη & Εύη Στεργίου (ελληνικό μουσικό συγκρότημα «Δαιμονία Νύμφη» που έχει μία εξαιρετική δράση στο Λονδίνο και αλλού).

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νίκος Παροίκος
Πληροφορίες για τις παραστάσεις στο τηλ.210/9235453 ή 6944761133Τιμή εισιτηρίου: 5 Ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: