Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου για συμμετοχή στην απεργία της 18ης Οκτωβρίου

18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ




Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Στις μέρες που έρχονται κρίνονται πολλά. Δεν κρίνεται η «παραμονή της χώρας στο ευρώ», η «βιωσιμότητα του χρέους» ή «η εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δισ.» όπως θέλει η κυβέρνηση να πιστέψουμε. Αποπροσανατολίζουν, τρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό γιατί θέλουν να τσακίσουν τις αντιστάσεις του. Με μια «θατσερικού» τύπου επίθεση επιδιώκουν μια συντριπτική ήττα για το λαό και την εργατική τάξη. Να μας «τιμωρήσουν» για τους αγώνες του τελευταίου δίχρονου που έριξαν κυβερνήσεις, γκρέμισαν κοινοβουλευτικές ομάδες, ανέτρεψαν χρονοδιαγράμματα, έστειλαν «πρωτοκλασάτους» στα αζήτητα, όξυναν την πολιτική κρίση του συστήματος… 


Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με τους λαϊκούς αγώνες, να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω και να μην ξανασηκώσουμε κεφάλι για χρόνια. Να ισοπεδώσουν μισθούς, μεροκάματα, συλλογικές συμβάσεις, δικαιώματα, καταχτήσεις... Να αποτελειώσουν ότι απέμεινε από δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση… Να σπρώξουν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση… Να πάρουν πίσω ότι αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν τις προηγούμενες δεκαετίες κάτω από την πίεση και τους αγώνες των εργαζόμενων.


Συνάδελφοι, συναδέλφισες

ΔΝΤ-ΕΕ –κυβέρνηση έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Και παρά τις «διαφωνίες» τους, συμφωνούν στην «πάση θυσία» ψήφιση του νέου πακέτου βάρβαρων μέτρων (τα 11,5 δισ. που έγιναν 13,5 και όσο πάει…). Συμφωνούν στην «εδώ και τώρα» υλοποίηση των 89 «διαρθρωτικών αλλαγών» που λεηλατούν τη ζωή μας. Συμφωνούν να συνεχιστεί η χωρίς τέλος φτωχοποίηση του λαού, η νεοαποικιακού τύπου λεηλασία της χώρας. Απέναντι στον εχθρό λαό, ντόπιοι και ξένοι είναι ενωμένοι…

Πρέπει και εμείς να πάρουμε ξανά τις δικές μας αποφάσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει μισθός, ασφάλιση, περίθαλψη, ελευθερία, χωρίς αγώνα. Δεν μπορεί να υπάρχει δημόσιο δωρεάν σχολείο χωρίς μαζική πάλη. Δεν μπορούμε να ζήσουμε, να κερδίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς οργανωμένη πάλη, χωρίς μαζικό και ζωντανό σωματείο. Χωρίς μαχητικό κίνημα των εργαζομένων και όλου του λαού ενάντια στο σύστημα και τις δυνάμεις της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης.

Στις 18 Οκτώβρη αγωνιζόμαστε για να ξεκινήσει μια μεγάλη μάχη αντίστασης στο νέο βάρβαρο πακέτο μέτρων. Ξεπερνώντας τους σχεδιασμούς και τα όρια των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Για να γίνει η 18η του Οκτώβρη αφετηρία και σταθμός ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα σταματήσει και θα ανατρέψει τη νέα θηριώδη επιδρομή. Γιατί ξέρουμε πως το -κάθε είδους- κόστος του αγώνα, είναι η πιο αποφασιστική στήριξη των δικαιωμάτων μας. Ενώ η αναμονή, (για ποιό πράγμα άραγε;) , η υποχώρηση, η συμμόρφωση, έχει τεράστιο κόστος. Στην επόμενη εβδομάδα. Στον επόμενο μήνα. Στη ζωή μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ»- ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: