Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Για άλλη μια φορά οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή των αντιλαϊκών νόμων στην εκπαίδευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24/10/2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΖΕΡΔΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μετά τη σημερινή δυναμική κινητοποίηση φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που πέτυχε σε πρώτη φάση την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη του αντιακαδημαϊκού Συμβουλίου Διοίκησης, όπως αντιδραστικά επιβάλλει ο νόμος Διαμαντοπούλου, ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζω την παράσταση διαμαρτυρίας και το μπλοκάρισμα των εκλογών Συμβουλίων Διοίκησης σαν μια πρώτη μικρή αλλά καθόλου ασήμαντη νίκη απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού. Η αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πέρα από το ότι καταργεί στην πράξη την ακαδημαϊκή αλλά και οικονομική αυτοτέλεια των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ δημιουργεί και σκληρούς ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση φέρνοντας ξανά τη χώρα μας στην δεκαετία του '50 κάνοντας το «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη πιο επίκαιρο από ποτέ.

Για άλλη μια φορά οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή των αντιλαϊκών νόμων στην εκπαίδευση.

Δεν μπορούμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρά μόνο να είμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά τους. Την ώρα που οι μνημονιακές κυβερνήσεις προωθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, την ώρα που προωθούν τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και των εργασιακών δικαιωμάτων καταδικάζοντας τη νέα γενιά στην καλύτερη περίπτωση σε εργασιακό μεσαίωνα και στη χειρότερη στην πείνα ή τα σκλαβοπάζαρα της Χρυσής Αυγής, είναι χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό όσων αγωνίζονται για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και μια κοινωνία πιο ανθρώπινη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του μέσα και έξω από τη βουλή δίνουν τη μάχη στο πλάι του λαού και της νεολαίας για μια άλλη πορεία της χώρας. Καθήκον κάθε νέου και νέας είναι να μπλοκάρει τα νέα μέτρα σε παιδεία, υγεία, εργασία.»

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: