Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΟΣ Σάμου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρώην διευθυντή της Ένωσης Μάριο Κεντούρη


Η απώλεια του Μάριου Κεντούρη, θεμέλιου λίθου της σύγχρονης μορφής του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου, βυθίζει στο πένθος ολόκληρη την αμπελοοινική κοινότητα του τόπου μας.

Ο Μάριος Κεντούρης αποτέλεσε εμβληματική φυσιογνωμία για τον ΕΟΣ Σάμου για το καλό του οποίου αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις, μέχρι το τέλος. Μαχόταν πάντοτε για τις αρχές του, με ανιδιοτέλεια και συνεργατικό πνεύμα.

Υπήρξε ένας εξαιρετικά κατηρτισμένος επιστήμονας με εύρος πνεύματος και πέραν της επιστήμης του, ένας άνθρωπος που έδινε νόημα στη λέξη «αξιοπρέπεια» και ενέπνεε σεβασμό όχι εξαιτίας της θέσης του, αλλά του κύρους και της προσωπικότητάς του!


Ως χημικός και αργότερα Διευθυντής της Ένωσης, προσέφερε σημαντικότατο έργο: Έθεσε τους κανόνες οινοποίησης αλλά και γενικότερης λειτουργίας του Συνεταιρισμού, είχε όραμα το οποίο υπερασπιζόταν με μαχητικότητα αλλά και σύνεση, εντιμότητα και διορατικότητα. Υπήρξε σθεναρός υποστηρικτής και πρωτεργάτης στην είσοδο των σαμιώτικων κρασιών στη Γαλλική αγορά αλλά και την εδραίωση και ανάπτυξη της συνεργασίας, η οποία ως και σήμερα αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο κομμάτι της εξαγωγικής δραστηριότητας του Ε.Ο.Σ Σάμου. 

Μερίμνησε ώστε τα γλυκά κρασιά μας να αποκτήσουν την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και καθιέρωσε το σαμιώτικο κρασί στη συνείδηση και αγοραστική συνήθεια των καταναλωτών της Γαλλίας, της «μητρόπολης» του κρασιού.

Το Δ.Σ του Ε.Ο.Σ Σάμου εκφράζει τη βαθύτατή του θλίψη στην οικογένεια και στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: