Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

AITHMATA ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΠΑΣ ΣΑΜΟΥ


i-samos.

Συντονιστική Επιτροπή Ε.Π.Α.Σ. Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν έκτακτης γενικής συνέλευσης την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 16:15 που πραγματοποίησαν οι μαθητές των τμημάτων της Ε.Π.Α.Σ. Σάμου αποφάσισαν να προβούν στην κατάληψη του κτηρίου της σχολής λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Τα αιτήματα που τους αφορούν είναι τα ακόλουθα:

1ον Υπάρχει έλλειψη δρομολογίων στο ΚΤΕΛ Σάμου ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι σπουδαστές που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές από την πόλη της Σάμου να μετακινούνται από και προς στη σχολή ώστε να παρευρίσκονται τις ώρες που διεξάγονται τα μαθήματα.

Επίσης αυτοί οι σπουδαστές είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ολόκληρη την τιμή του εισιτηρίου στα δρομολόγια της γραμμής σε αντίθεση με τους μαθητές των πρωινών σχολείων που πληρώνουν μισό εισιτήριο. (Το μέσο κόστος μετακίνησης ενός μαθητή της ΕΠΑΣ ανέρχεται στα 8 €).

Στην περίπτωση που δεν διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα των δρομολογίων και της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών θα αναγκαστούν να συνεχίσουν να μη παρευρίσκονται στα μαθήματα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται πληθώρα απουσιών.

2ον Δεν υπάρχουν καθηγητές ειδικοτήτων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται για παράδειγμα 4 ώρες την εβδομάδα για την α' και β' κομμωτική (δηλαδή έρχονται 1 φορά την εβδομάδα για να κάνουν μάθημα και χάνουν 21 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα), ομοίως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ειδικότητες της σχολής όπου είναι αισθητικής τέχνης, ηλεκτρολογίας και υδραυλικών.

3ον Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με τα απαραίτητα κονδύλια για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Και 4ον απαιτούμε τη σαφή ενημέρωση από αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την αναγνωσιμότητα του πτυχίου της ΕΠΑΣ στην αγορά εργασίας και τα επαγγελματικά δικαιώματα μετά την κτήση αυτού.

Αγωνιζόμαστε για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και ζητάμε την υποστήριξη όλων των τοπικών παραγόντων ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματά μας.

Η συντονιστική επιτροπή της ΕΠΑΣ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: