Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση μνήμης για το Δημήτρη Θάνο...


Εκδήλωση μνήμης για το Δημήτρη Θάνο, αλλά και αναγνώρισης των προσπαθειών που είχε καταβάλει για την προσέγγιση των δυο λαών, μέσα από δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, πραγματοποίησε το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Κουσάντασι στην ομώνυμη πόλη της Μικράς Ασίας, έξη μήνες μετά τον απροσδόκητο χαμό του στις 18 Απριλίου 2012.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, παρουσία του δημάρχου κυρίου Esat Altungün, της οικογένειας του Δημήτρη Θάνου, του προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Θεόδωρου Τσακίρη και φίλων του Δημήτρη και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Μετά από τους σύντομους χαιρετισμούς που απεύθυναν, ο φίλος του Δημήτρη και πρώην πρόεδρος του επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών Ali Can Turan, ο Δήμαρχος του Κουσάντασι, ο Έλληνας πρόξενος κ. Τσακίρης αλλά και το ευχαριστώ που εξέφρασε προς τους διοργανωτές ο πατέρας του Δημήτρη και Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος. Ακολούθησε, σε πρώτη εκτέλεση, ένα τραγούδι γραμμένο για τον Δημήτρη από τον Uğur Tok και ερμηνευμένο στα τουρκικά και ελληνικά από την Lida Çakı.


Το τραγούδι συνόδευε βίντεο με φωτογραφίες από τη ζωή του Δημήτρη και τις εκδηλώσεις ελληνοτουρκικής φιλίας στις οποίες συμμετείχε.


Ο Δήμαρχος του Κουσάντασι κ. Esat Altungün παρέδωσε στον πατέρα του Δημήτρη, κ. Στέλιο Θάνο, αναμνηστικό δώρο στο οποίο αναγράφεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Κουσάντασι να τιμήσει με την εκδήλωση αυτή την μνήμη του Δημήτρη Θάνου.
Aπό την έντυπη έκδοση του Σαμιακού Βήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: