Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

"Απάντησαν" χωρίς να απαντήσουν οι Αστυνομικοί στη Σάμο

Ουσιαστικά αισθανόμαστε ότι δεν έχουν απαντήσει, οι συμπαθέστατοι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας στη Σάμο, ούτε σε ένα από τα 10 ερωτήματα που προέκυψαν μετά τη συντεχνιακή επιστολή που έστειλαν στην ANEK LINES και ζητούσαν προνομιακή μεταχείριση για τα μέλη τους στις τιμές του ναύλου, των καμπινών και του εστιατορίου του πλοίου.

Αν ήθελαν, και είχαν επιχειρήματα θα έβαζαν ερώτημα και απάντηση..Αλλά μάλλον αρέσκονται σε φιλοσοφικές προσεγγίσεις και γενικόλογα κείμενα αποποίησης ευθυνών.

Το μνημείο Μίσους και Διχασμού στη Σάμο











Ντροπή. Μόνο αυτοί ήταν Έλληνες ? Ο νέος Μελιγαλάς στη Σάμο!

Αμετανόητοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, και ότι στη ζωή τα πάντα  χαρίζονται και δεν διεκδικούνται ανεξάρτητα τη θέση που βρίσκεται ο καθένας μας. Θεωρούν δηλαδή, ότι χωρίς να σπάσεις αυγά, φτιάχνεται η ομελέτα.

Και βέβαια "κουβέντα" - "ψίθυρος" για το νέο ρόλο που θα πρέπει να έχει η  Αστυνομία μέσα σε μια ώριμη δημοκρατία, όπως θεωρούμε ότι είναι η Ελληνική, κλπ.

Θεωρούμε όμως αυτονόητο ότι ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" στέκεται με σεβασμό  και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει σε πραγματικά προβλήματα του κλάδου των Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενταγμένα μέσα σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης. Μη ξεχνάμε ότι στη πραγματική δημοκρατία οι αστυνομικοί είναι ένστολοι πολίτες και θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.

Εμείς βεβαίως  δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή τους και στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε το  άρθρο μας από 28 Οκτώβρη για το θέμα αυτό...

Τα συμπεράσματα δικά σας......


EΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
Σάμος, 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣ 1. κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (blog http://manolis-vasileias.blogspot.gr/)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
2. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ
3. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΘΕΜΑ:«Απάντηση σε ανάρτησή σας με τίτλο:

«Οι Αστυνομικοί στη Σάμο ζητούν Ελεημοσύνη – ρουσφέτι ή αυτή η επιστολή αποτελεί μία συντεχνιακή διεκδίκησή τους?»

Καλημέρα σας κ. Βασιλειά, Καλημέρα Σαμιακή κοινωνία,

Δυστυχώς δεν μας δόθηκε νωρίτερα η ευκαιρία να γνωριστούμε «καλύτερα» με την ιδιότητα του αστυνομικού της περιοχής όπου όλοι μας ζούμε.

Σε αυτό όμως δεν θα θεωρήσουμε απαραίτητα ότι σφάλαμε, καθώς αντί της επικοινωνιακής μας προσέγγισης, επιλέξαμε να θέσουμε άλλα θέματα ως άμεσες προτεραιότητές μας!

Πιο συγκεκριμένα είμαστε καθημερινά δίπλα στον απλό πολίτη, εκεί όπου ίσως χωρίς να φαίνεται εργαζόμαστε αθέατα με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να διαφυλάξουμε το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου.

Αυτό αποτελεί σίγουρα την πρώτη μας προτεραιότητα και μετά από αυτό έπονται όλα τα υπόλοιπα.

Εκφράζουμε το μεγαλύτερο σύνολο των αστυνομικών του Νομού Σάμου, αντιπροσωπεύοντας στην πλειονότητα τους αστυνομικούς αποφοίτους της υπερδιετούς φοιτήσεως σχολής Αστυφυλάκων. Πρόκειται για εισακτέους σε σχολές με ελάχιστο εισαγωγικό βαθμό φοίτησης 14 ή 15 (κατά μέσο όρο), ενώ στην περίπτωση των πρώτων μιλάμε για συναδέλφους με επιδόσεις στις πανελλήνιες με βαθμό 18 ή και παραπάνω.

Από την άλλη εκφράζουμε και αρκετούς Αξιωματικούς της Αστυνομικής μας Διεύθυνσης οι οποίοι εισήχθησαν στην αντίστοιχη σχολή της Αστυνομίας με βαθμούς από 18 έως και 20.

Τα ποιοτικά αυτά στοιχεία παρέχονται προκειμένου να προσδιορισθεί η συνεχής αναβάθμιση και ποιοτική διαφοροποίηση που έχει πραγματοποιηθεί κατά τα τελευταία χρόνια στους κόλπους της Αστυνομίας σε σχέση με κάποιες δεκαετίες πριν. Εκπροσωπούμε συναδέλφους με αντίληψη, παιδεία, αρχές, οι οποίοι διακρίνονται στο σύνολο τους κατ’ ελάχιστο για τον επαγγελματικό τρόπο δράσης τους.

Θα άξιζε να αναφέρουμε ότι η πλειονότητα των μελών μας, δεν ήταν ούτε καν γεννημένη το έτος 1974.

Πρόκειται δηλαδή για χρονικές περιόδους στην αστυνομική πραγματικότητα των οποίων τα μέλη μας δεν διαδραμάτισαν κανένα απολύτως ρόλο.

Επιπλέον ακόμα και τα παλαιότερα μέλη μας δεν είχανε καν εισαχθεί στην Ελληνική Αστυνομία πριν από το έτος 1974.

Οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται προκειμένου να συσχετισθεί ο Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας όπως αυτός δομείται και λειτουργεί σήμερα, με άλλες αλήστου μνήμης εποχές μεταφέροντας τη «ρετσινιά» σε εμάς τους νεότερους, μας αφήνει παντελώς αδιάφορους.

Δεν θα μπούμε σε καμιά διαδικασία σύγκρισης των καταστάσεων και της στάσης που κρατάμε σήμερα ως Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου με το χθες.

Καμία ταύτιση, κανένας παραλληλισμός δεν γίνεται και δεν θα γίνει αποδεκτός εκ μέρους μας και πόσο μάλλον δεν μας εκφράζουν οι τότε εφαρμοζόμενες πολιτικές με τον αστυνομικό σε ρόλο «μπαπούλα» ούτε ως επικρατούσα κατάσταση, αλλά ούτε και ως λογική…

Όπως οφείλει κάθε συνδικαλιστικό όργανο, μαχόμαστε καθημερινά για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού που εκπροσωπούμε, καθώς και των παροχών (οικονομικών ή άλλης φύσεως) που αυτό απολαμβάνει!

Ταγμένοι από την πρώτη ημέρα μας στο Σώμα να υπηρετούμε την πατρίδα μας, τους Νόμους της και τους Οργανισμούς του Σώματός, εκτελούμε διαταγές με τον τρόπο που αυτές δίνονται και πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Δεν μας δίνεται το δικαίωμα να εκφραζόμαστε πολιτικά, ούτε φυσικά να κρίνουμε τις διαταγές των ανωτέρων μας, πόσο μάλλον να αποφασίσουμε για το αν θα αρνηθούμε την εκτέλεσή τους (επειδή μπορεί ίσως αυτές να μην ταυτίζονται με τα πολιτικά ή άλλα πιστεύω μας).

Στο προκείμενο της ανάρτησής σας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε εσάς τον ίδιο όσο και το σύνολο της Σαμιακής κοινωνίας ότι από το έτος 2003 έχει υπογραφεί και τεθεί σε ισχύ η υπ’ αριθμ. 3324.1/15/03 από 3 Απριλίου 2003 Κοινή Υπουργική Απόφαση (εφ’ εξής ΚΥΑ) των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Καθορισμός υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας στα Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ συμβατικά και ταχύπλοα πλοία».

Στον Πίνακα Ι με τίτλο «Κατηγορίες Προσώπων που δικαιούνται έκπτωση στους Ναύλους των Ακτοπλοϊκών πλοίων» και συγκεκριμένα στην παράγραφο 9 αυτού, γίνεται αναφορά ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες υποχρεώνονται να παρέχουν έκπτωση 50% στον ισχύοντα κάθε φορά ναύλο, για επιβαίνοντες στα πλοία τους που είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σας κάνουμε γνωστό ότι το στο πλοίο Ιεράπετρα, αν και προβλέπεται η σχετική έκπτωση (καθώς η σχετική ΚΥΑ είναι σε ισχύ), εν τούτοις αυτή δεν πραγματοποιείται από την εταιρεία!

Ως εκ τούτου κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση της υποβολής σχετικής επιστολής-υπόμνησης προς την ναυτιλιακή εταιρεία όπου ανήκει το εν λόγω επιβατηγό πλοίο, με το υπ’ αριθμ. 305/3/2 από 20.10.2012 έγγραφό μας το οποίο αναδημοσιεύσατε.

Θεωρώντας δεδομένο ότι το νομικό τμήμα της ΑΝΕΚ γνωρίζει την εν λόγω ΚΥΑ, καταθέσαμε και την αντιπρόταση της ενδεχόμενης πραγματοποίησης και ορισμένων άλλων εκπτώσεων οι οποίες θα μπορούσαν να λάβουν χώρα επί του πλοίου προκειμένου να αντισταθμίσουν την μη πραγματοποιούμενη προβλεπόμενη έκπτωση στα εισιτήρια.

Από εκεί και έπειτα περιμένουμε με πραγματική ανυπομονησία την απάντησή της εταιρείας επί του αυτονόητου αιτήματός μας, το οποίο α μη τι άλλο εδράζεται στη βάση του ισχύοντος σήμερα νομοθετικού πλαισίου.

Φανταζόμαστε πως μία τέτοια προσπάθεια διεκδίκησης για εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου δεν μπορεί παρά να βρίσκει σύμφωνους τους πάντες.

Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα σταθείτε υπέρμαχος της διεκδίκησής μας, μιας και δεν απαιτήσαμε τίποτα το παράλογο, απλά την τήρηση των υποχρεώσεων των ναυτιλιακών εταιριών όταν αυτές παρέχουν «δημόσια υπηρεσία», κατά τις προβλέψεις της σχετικής ΚΥΑ.

Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να σκεφτούμε το λόγο που κάποιος θα μπορούσε να είναι αντίθετος σε αυτή την υποχρεωτικού χαρακτήρα ρύθμιση όπως ορίζεται στην ΚΥΑ, από τη στιγμή που μεταξύ των άλλων η ΚΥΑ έρχεται να «προστατέψει» 20 συνολικά διαφορετικές κατηγορίες ελλήνων πολιτών, όταν αυτοί μετακινούνται με πλοίο παρέχοντάς τους τη σχετική κατά περίπτωση έκπτωση.

Ως υπάλληλοι βλέπουμε καθημερινά το εισόδημά μας με το οποίο καλούμαστε να ζήσουμε εμείς οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές μας, να συρρικνώνεται, και αυτό δυστυχώς αποτελεί κάτι το οποίο συμβαίνει είτε το θέλουμε είτε όχι.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε ως αστυνομικοί τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο και βάσει των οποίων επιβάλλονται συνεχώς νέες μειώσεις, τόσο σε βάρος μας αλλά και σε βάρος οποιουδήποτε άλλου Έλληνα πολίτη, γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πειθαρχικό παράπτωμα και λόγο απόταξής μας από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρ’ όλα αυτά δίνοντας ένα αγώνα προκειμένου να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας, καταβάλλουμε μία υπερπροσπάθεια προκειμένου να προσαρμοστούμε στα νέα οικονομικά δεδομένα και να σταθούμε όρθιοι.

Σε αυτό το πλαίσιο η οποιαδήποτε οικονομική διευκόλυνση μας (ακόμη και στα εισιτήρια του πλοίου προκειμένου να επισκεφθούμε τις οικογένειές μας), αποτελεί μία ανάσα η οποία δεν πρέπει να θυσιαστεί όπως έγινε με τόσες άλλες μέχρι σήμερα.

Ως εκ τούτου διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε!

Όχι ρουσφετολογικά, όχι συντεχνιακά, αλλά δίνοντας τη μάχη για το δίκαιο…

Σας ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δώσατε προκειμένου να εκφράσουμε την αστυνομική κοινότητα που εκπροσωπούμε καθώς και να σας παρουσιάσουμε ένα ελάχιστο τμήμα από το διεκδικητικό μας πλαίσιο ως συνδικαλιστικό όργανο…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτό τον αγώνα θα σας βρούμε αρωγό και συμπαραστάτη.

Εχέγγυο ως προς τούτο αποτελεί η κριτική σας στάση, καθώς και το βήμα που έχετε, μέσω του blog σας, προκειμένου να καταφέρουμε να κοινωνήσουμε σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες το έργο που παράγουμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Εκτιμώντας πως η επιδίωξη μας για μία σύγχρονη Αστυνομία η οποία θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και θα βρίσκεται πραγματικά στο πλευρό του πολίτη, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας, σας καλούμε προκειμένου ο καθένας μας από το μετερίζι του να στηρίξει αυτή την προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο κοινός στόχος.

Με Εκτίμηση Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θωμάς Χ. ΛΙΟΚΑΥΤΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σάββας Α. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ


------------------------------


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ" ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ



Το είδαμε και αυτό....από το blogspot της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Σάμου διαβάσαμε και αναρτούμε την επιστολή που έστειλαν στην Εταιρία ANEK LINES, και που σύμφωνα με αυτήν, μετά το "λιβανιστήρι" που της κάνουν   για το "γρήγορο και ασφαλές πλοίο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ", ζητούν προνομιακή μεταχείριση για τα μέλη τους στις τιμές του ναύλου, των καμπινών και του εστιατορίου του πλοίου. 

Σας παραθέτουμε λοιπόν πιο κάτω ολόκληρη την επιστολή και στη συνέχεια  θα θέλαμε να μας απαντήσουν στα  10  εύλογα ερωτήματα μας.




ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΠΡ. ΔΗΜ. ΝΙΚΟΛΑΡΕΪΖΗ 3
T.K. 83100 ΣΑΜΟΣ – ΣΑΜΟΥ
ΤΗΛ.– ΦΑΞ: 22730-80569
ΤΗΛ. Police on line: 86-10188
E-mail: eaysamou@hotmail.com


ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 305/3/ 2
Αρίθμ. Απόφ. Πρωτοδ. Σάμου:72/216/27 Ε.Δ./1996
Σάμος, 26 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣ
ANEK LINES

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – 
2. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ακρίβεια και συνέπεια εκτέλεσης των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.» της εταιρίας σας, το οποίο έχει καθιερωθεί στην γραμμή της Ικαροσαμίας και που παρόλο της αντιδράσεις στα πρώτα δρομολόγια του, πλέον έχει αγαπηθεί και έχει γίνει το πλοίο των Σαμιωτών.


Η Σάμος απέχει 174 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και στο δρομολόγιο αυτό προστίθενται προσεγγίσεις και σε άλλους λιμένες όπως αυτοί της Σύρου και της Ικαρίας. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αυξάνεται ο χρόνος του ταξιδιού και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι τα δρομολόγια εκτελούνται νυχτερινές ώρες, οι ανάγκες των επιβατών για φαγητό και κατάκλιση εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνονται εντός του πλοίου.

Για τα 140 μέλη της Ένωσής μας που υπηρετούν στα νησιά της Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, την σημερινή εποχή που το εισόδημα μας συρρικνώνεται διαρκώς, το ταξίδι με πλοίο προκειμένου να μεταβούμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε για εκτέλεση υπηρεσίας (μεταγωγές) είτε για λόγους υγείας κλπ, αποτελεί μονόδρομο.

Αντιλαμβανόμενοι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον κλάδο την επιβατηγούς ναυτιλίας, παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας εξετάσετε το αίτημα μας για παροχή οικονομικής διευκόλυνσης στο αντίτιμο εισιτήριων και στην χρήση καμπίνας και εστιατόριου στο πλοίο σας για τους συναδέλφους-μέλη της Ένωσής μας.

Ευελπιστούμε στην ειλικρινή κατανόηση επί του αιτήματος μας και θα χαρούμε να τύχουμε θετικής απάντησης επί τούτου.

Με Εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θωμάς Χ. ΛΙΟΚΑΥΤΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σάββας Α. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ του "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ"

1. Από πότε θεωρούν οι Αστυνομικοί στη Σάμο ότι εκφράζουν τα συναισθήματα όλων των Σαμιωτών για το συγκεκριμένο πλοίο ? 

2. Αυτή τους η επιστολή πράγματι τι χαρακτήρα έχει ? Ελεημοσύνης, ρουσφετιού, η συντεχνιακής διεκδίκησης? 

3. Γιατί ζητούν να έχουν αυτή τη προνομιακή μεταχείριση και αυτό τους το αίτημα μήπως συνδέεται με το χαρακτήρα του επαγγέλματός τους ? (μηχανισμός καταστολής-μορφή εξουσίας )

4. Έχουν σκεφθεί ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι άνεργοι με μηδενικό εισόδημα, ότι υπάρχουν συμπολίτες μας ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι των 400ευρώ, συνταξιούχοι των 300 ευρώ ?

Μήπως θα έπρεπε να έχουν αυτοί προτεραιότητα, αν μπαίναμε στη λογική των κοινωνικών διακρίσεων και εξαιρέσεων ?

5. Όταν βρίσκονται σε υπηρεσία δεν πληρώνονται για τα οδοιπορικά τους ?

6. Θεωρούν ότι είναι ο μοναδικός κλάδος που έχει περιορισθεί το εισόδημά του ή δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από τον κλάδο τους?

7. Με αυτό το τρόπο πιστεύουν στη συνδικαλιστική τους δράση και διεκδίκηση ?

8. Για ποιόν λόγο δεν τους βλέπουμε να συμμετέχουν στις πορείες του εργατικού κέντρου ή της ΑΔΕΔΥ η της ΓΣΕΕ εδώ στο Νησί μας? Δεν θεωρούν τους εαυτούς τους εργαζόμενους ? Δεν πιστεύουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά και ότι από κοινού θα πρέπει να διεκδικούνται ? 

9. Επιτέλους δεν μπορούν να αντιληφθούν σαν εργαζόμενοι ότι οι πολιτικές των μνημονίων, των κυβερνήσεων που θεσμικά τουλάχιστον υπηρετούν,  είναι αδιέξοδες και αντιστρατεύονται και τα δικά τους κλαδικά αιτήματα ?

10. Γιατί κάποτε κρατήσατε έστω ένα πανό και τώρα αρκείστε μόνο σε παρακάλια ? 

Εμείς σαν "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" τιμούμε το ρόλο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, όσο αφορά τη δράση και τη λειτουργία της στη πάταξη του εγκλήματος στη Πατρίδα μας αλλά και στα Νησιά μας  όλα αυτά τα χρόνια. Συγχαίρουμε την Διεύθυνση Σάμου για τις μεγάλες και πολλές τελευταίες επιτυχίες της στο θέμα αυτό. 


Βέβαια δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο, όσο αφορά τη χρήση βίας από πλευράς τους απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά, χρήση των γκλομπ, ξυλοδαρμοί συνδικαλιστών κλπ. Ούτε βέβαια για τη συντήρηση των γιορτών μίσους και διχασμού στο μνημείο του εμφυλίου πολέμου στη Σάμο.

Και βέβαια το γραφικό επιχείρημα ότι διατάσσονται από την Υπηρεσιακή Αρχή και τη Πολιτική τους  ηγεσία δεν πείθει κανένα, αφού έτσι θα μπορούσαν κάποιοι να δικαιολογήσουν  και τους ένστολους για τη σφαγή το Νοέμβρη του 73 στο Πολυτεχνείο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι χτυπούν αδέλφια τους Έλληνες Εργαζόμενους, Άνεργους, Απολυμένους, Συνταξιούχους ?  Ίσως και τον αδελφό η πατέρα τους ? 

Μήπως γέρνει η θάλασσα ?

Μέχρι να μας απαντήσουν και που φυσικά θα δημοσιεύσουμε αμέσως από εδώ την απάντησή τους, αφιερώνουμε σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ το κομμάτι του Μίκη Θεοδωράκη " ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ"
Ας το δούμε και ας το ακούσουμε όλοκληρο. Είναι υπέροχο.!!!

ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: