Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, "Καταγγέλλει την παρουσία της Χρυσής Αυγής"


«Η προκλητική παρουσία των φασιστών της Χρυσής Αυγής και η κατάθεση στεφάνου την 25η Μαρτίου στο Βαθύ μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου είναι προσβολή και βεβήλωση των εθνικοαπελευθερωτικών και κοινωνικών αγώνων του ελληνικού λαού.

Οι απόγονοι των δοσίλογων και προδοτών της ναζιστικής κατοχής, οι απολογητές και θαυμαστές της χούντας, οι εθνικοί μειοδότες στο Κυπριακό, οι κήρυκες της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του φασισμού, τα τσιράκια των μεγαλοεπιχειρηματιών που λοιδορούν κάθε εργατική κινητοποίηση και προσφέρουν εργαζόμενους με 18 ευρώ μεροκάματο, δεν νομιμοποιούνται πολιτικά και ηθικά να παρουσιάζονται ως τιμητές των λαϊκών αγώνων.

Στην κατάθεση στεφάνων στη Σάμο, που προηγήθηκε της παρέλασης, όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου" ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Έλληνες στάθηκαν πλάι-πλάι με τους μελανοχίτωνες του φασιστικού αποστήματος, χωρίς ίχνος ντροπής, χαμογελαστοί και "εθνικά υπερήφανοι".

Είναι όλοι αυτοί που προτείνουν "αντιφασιστικά μέτωπα" ή "αριστερές κυβερνήσεις" και εγκαλούν το ΚΚΕ γιατί δεν γίνεται μέρος του συστήματος που υπηρετούν, εγκαταλείποντας την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του οποίου πέρασε πολύ γρήγορα από την καταγγελία των μνημονίων και την άρνηση να ανέβει στην εξέδρα των επίσημων, στην μετά χαράς συνύπαρξη με τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης και τους εκπροσώπους τους στην εξέδρα… και με τη Χρυσή Αυγή στην κατάθεση στεφανιών.

Τους αφήνουμε όλους στην κρίση των εργαζομένων και όλου του σαμιώτικου λαού.

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, όλοι οι λαϊκοί αγωνιστές που πρωτοστατούν καθημερινά για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους σε Λαϊκή Συμμαχία και αντεπίθεση για να ανατραπεί η μήτρα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και το φασισμό. Για να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν, για τη λαϊκή εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: