Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ Σάμου καλεί τον Σαμιώτικο λαό να αντισταθεί οργανωμένα και ενωτικά στα σχέδια της τρόικας


Η τριτοκομματική κυβέρνηση της χώρας ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με συνέπεια και προσήλωση στο σχέδιο δήμευσης της χώρας, προκηρύσσει δύο διαγωνισμούς για την παραχώρηση 22 από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για πολυετή εκμετάλλευση (30 ή 40 ετών), μεταξύ αυτών των αεροδρομίων και αυτό του νησιού μας.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια –ειδικότερα αυτά των νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών αποτελούν αναπτυξιακές και κοινωνικές υποδομές της πατρίδας μας, το στήσιμο των οποίων πλήρωσε ο Έλληνας Πολίτης. Τώρα βίαια, πραξικοπηματικά στην ουσία και χωρίς καμία οικονομική ή άλλη λογική πέρα από την συμμόρφωση στα μνημόνια, γίνονται βορρά για επιτήδειους ιδιώτες κερδοσκόπους που θα στοχεύουν σε άμεσα κέρδη, με όσες θυσίες κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από άποψη ασφάλειας.

Σε ανακοίνωσή μας στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 για το ίδιο θέμα μεταξύ άλλων σημειώναμε:
«Ο Σαμιακός Λαός έχει βιώσει στο πετσί του το σημαίνει απελευθέρωση και αποκρατικοποίηση μετά την πώληση της Ολυμπιακής, την δήθεν απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που έχει εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των εισιτηρίων.


Το πιο πιθανό από την παγκόσμια ιστορία των αποκρατικοποιήσεων είναι ότι θα αυξηθεί το κόστος χρήσης του αεροδρομίου, οδηγώντας σε μεγάλες αυξήσεις και στα εισιτήρια, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες του αεροδρομίου. Το έχουμε δει αυτό ήδη με όλα τα «αυτοχρηματοδοτούμενα έργα», όπως για παράδειγμα με τα διόδια στις εθνικές οδούς.

Οι ιδιώτες, για να επενδύσουν, θέλουν να έχουν σημαντική κερδοφορία από το αεροδρόμιο της Σάμου, ώστε «να αποσβέσουν» την επένδυση και να έχουν έπειτα «ελκυστικά» κέρδη, που θα δεν τα έχουν αλλού. Ποιος θα το πληρώσει αυτό; Φυσικά ο χαρατσωμένος και γονατισμένος λαός, τον οποίο προσπαθούν να τον παραπλανήσουν ότι με την πώληση της δημόσιας περιουσίας θα μειωθεί το βασανιστήριο που υφίσταται, ενώ και αυτό το σκέλος των μνημονίων του φορτώνει βάρη εις το διηνεκές..Επιπρόσθετα με ένα τέτοιο «πωλητήριο πανικού», δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την καλή λειτουργία.

Ας μη ξεχνάμε ότι η Σάμος είναι ένα παραμεθόριο νησί. Εθνικοί λόγοι επιβάλουν την μη πώληση του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο είναι κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να βοηθά τον κόσμο να μείνει στο νησί, να είναι ένα αντισταθμιστικό όπλο για τις δυσκολίες της νησιωτικότητας, τέτοιο δεν μπορεί να είναι ως ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί με μοναδικό άξονα το κέρδος.»


Στα παραπάνω ας προσθέσουμε και το εξής:

Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες του νησιού και ιδιαίτερα της περιοχής του Πυθαγορείου, σε εποχές γενικευμένης εμπορικής κρίσης, θα χτυπηθούν ιδιαίτερα, αφού δίνεται η δυνατότητα στους επενδυτές να δημιουργήσουν εμπορικά κέντρα σε κάθε αεροδρόμιο. Δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους τι έπαθαν όπου δημιουργήθηκαν εμπορικά κέντρα τέτοιου τύπου στο Μαρούσι ή αλλού.

O ΣΥΡΙΖΑ Σάμου καλεί τον Σαμιώτικο λαό, ο οποίος από την εποχή των Καρμανιόλων, γνωρίζει τι σημαίνει αντίσταση και διώξιμο των αρπακτικών που εποφθαλμιούν τον μόχθο του, να αντισταθεί οργανωμένα και ενωτικά στα σχέδια της τρόικας «εξωτερικού» και «εσωτερικού» και τελικά να τα ανατρέψει. Καλεί επίσης τις αρχές του τόπου, να αφήσουν τις υπεκφυγές και να μπουν μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα.

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου θα εργαστεί ενωτικά, έτσι ώστε η τυχόν παραχώρηση του αεροδρομίου να δυναμώσει αποφασιστικά τη μαζική και ανυποχώρητη λαϊκή πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: