Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ Σάμου: «ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»










Η ανεπάρκεια και η συνειδητή υποβάθμιση του μηχανισμού καταστολής των δασικών πυρκαγιών από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, με έμφαση τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της στη φωτιά που ξέσπασε 3 μόλις χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα του νησιού.

Εκατοντάδες στρέμματα πυκνού πευκοδάσους έγιναν παρανάλωμα της φωτιάς βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπους και ζώα στη περιοχή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Το γεγονός είναι μια ακόμη κυνική ομολογία ότι το κράτος των πλουτοκρατών δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει το περιβάλλον και τη ζωή.

Το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι η εξοικονόμηση πόρων για να τροφοδοτεί με χρήμα τους εφοπλιστές , τους τραπεζίτες και τους εμποροβιομήχανους και η παράδοση της δασοπροστασίας και της εκμετάλλευσης του δασικού πλούτου στη κερδοσκοπική κλίκα που λυμαίνεται έτσι κι’ αλλιώς τη χώρα και δυναστεύει το λαό.

Πρίν λίγες μέρες αντιπροσωπεία της Οργάνωσής μας είχε επισκεφθεί την Πυροσβεστική Σάμου και έθεσε τις θέσεις του ΚΚΕ για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση. Δυστυχώς η ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή για τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η υπηρεσία, δεν μας άφησε καμιά αμφιβολία ότι και φέτος ακόμη χειρότερα από πέρυσι είναι τα πράγματα.

Η φωτιά αυτή το επιβεβαιώνει και είναι συναγερμός για τους κινδύνους που διατρέχει η Σάμος.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, όλο το λαό του νησιού μας σε καθημερινή επαγρύπνηση και επιφυλακή. Να γίνουμε άγρυπνοι φρουροί της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας. Παράλληλα καλούμε σε κίνημα αγωνιστικής διεκδίκησης για μέτρα πρόληψης , προστασίας και καταστολής των πυρκαγιών, 100% με φροντίδα και εποπτεία των κρατικών υπηρεσιών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ενιαίο φορέα δασοπροστασίας, επαρκώς εξοπλισμένο και στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό, με αντικείμενο την προστασία των δασών σε όλες τις φάσεις (πρόσληψη, καταστολή κα.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: