Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Στη Σάμο διώχνουν τους τουρίστες?

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι ανυποψίαστοι διασκέδαζαν στα νυχτερινά μπαρ της οδού Κεφαλοπούλου όταν ξαφνικά είδαν όργανο της Αστυνομίας να κάνει μετρήσεις με μηχάνημα που μετράει την ένταση του ήχου και να οδηγεί στο αυτόφωρο δύο επιχειρηματίες από αυτούς. Οι πελάτες πλήρωναν και έφευγαν και τα μαγαζιά από τις 2 η ώρα το πρωί που έκαναν την εμφάσνισή τους οι αστυνομικοί άδειαζαν. 



Βέβαια το φαινόμενο για εμάς που γνωρίζουμε τι συμβαίνει στη Σάμο δεν αποτελεί ούτε έκπληξη ούτε συμβαίνει για πρώτη φορά αφού όλοι οι νόμοι εφαρμόζονται και οι αρμόδιες αρχές τους εξαντλούν μόνο σε αυτό το νησί. Με έκπληξη οι ξένοι επισκέπτες ρωτούσαν για τον έλεγχο που γινόταν σε κοινή θέα ενώ οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έβλεπαν ότι εκτός από το αυτόφωρο που είχαν να αντιμετωπίσουν έχαναν και τους πελάτες τους.

Μια ομάδα δημοσιογράφων που κατέγραφαν την νυχτερινή ζωή της Σάμου για τουριστικό έντυπο πανελλήνιας κυκλοφορίας δεν έκρυψε την έκπληξή της για ότι συνέβαινε αφού για πρώτη φορά το έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους σε μια τουριστική περιοχή. 

Είναι απορίας άξιο γιατί γίνονται καμπάνιες διαφήμισης για το νησί από την στιγμή που οι τοπικοί άρχοντες δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην σημερινή πραγματικότητα που απαιτεί ο τουριστικός προορισμός να προσφέρει και διασκέδαση στους επισκέπτες. Δεν λέει κανείς να υπάρχει ασυδοσία αλλά ίσως να υπάρχει κάποια ανοχή για τους μήνες της αιχμής. Εξάλλου η εντολή του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου που επικαλέστηκε το όργανο δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στη Σάμο . 

Λέτε ο ίδιος νόμος να εφαρμόζεται στη Μύκονο, στη Κω, η στη Ρόδο. Ίσως να είναι αναγκαίο κάποιοι να μάθουν ότι μεταξύ του ενός άκρου και του άλλου υπάρχει πόντια και η μέση. Εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να πούμε στους τουρίστες το γνωστό σλόγκαν που χρησιμοποιεί και μια πετυχημένη διαφήμιση «Να φύγετε να πάτε αλλού».

Βιολέτα Τριπόδη
FaceBook

Δεν υπάρχουν σχόλια: