Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

«Ή τώρα ή ποτέ» (video)

“ Με την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας έριξε την αυλαία για το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο, καλώντας τα μέλη να ψηφίσουν για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ”

Ένα μέλος, μία ψήφος, χωρίς προνόμια, μια πολιτική συμφωνία για το καταστατικό, ήταν οι δεσμεύσεις για καθαρές αποφασίσεις από το Συνέδριο, όπως της προσδιόρισε από το βήμα του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι "κανείς δεν περισσεύει". 

Με την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας έριξε την αυλαία για το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο, καλώντας τα μέλη να ψηφίσουν για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

"Πρέπει όταν φύγουμε από εδώ να στείλουμε ένα μήνυμα "ή τώρα ή ποτέ", είπε τονίζοντας ότι η κοινωνία κραυγάζει λέγοντας "τελειώνεται γιατί χανόμαστε, βυθιζόμαστε, δεν αντέχουμε άλλο", διαβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι έτοιμος να αγωνιστεί για την ανασυγκρότηση της χώρας και δεσμεύτηκε ότι "η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία χρέους". Τόνισε, μάλιστα, ότι "όλοι μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης", αποσπώντας το χειροκρότημα των χιλιάδων συνέδρων από το γήπεδο του TAE ΚΒΟ ΝΤΟ. Αναγόρευσε το Συνέδριο σε κεντρικό όργανο τονίζοντας ότι "το Συνέδριο θα αποφασίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουμε καθαρές δεσμεύσεις στον ελληνικό λαό".

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνεχίζει τον αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι "όταν βγούμε από το Συνέδριο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι δώσουμε έναν ανένδοτο αγώνα" για την κοινωνία και την δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι "το Συνέδριο θα αποφασίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουμε καθαρές δεσμεύσεις στον ελληνικό λαό. 

Γιαυτό από Δευτέρα θα πρέπει όλα τα σφυριά να χτυπάνε στην ίδια κατεύθυνση". Επανέλαβε ότι "το δίλημμα είναι Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ" συμπυκνώνοντας ότι ο αντίποδας στην πλατιά δύναμης Αριστεράς είναι η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, της ανθρωπιστικής κρίσης.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι "παρούσα κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο, ούτε ήθος, ούτε ευαισθησία, ούτε ήθος" και τόνισε ότι "οι οι δανειστές εκπροσωπούν τους δανειστές" και διαβεβαίωσε ότι "η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη χειρότερη από την προηγούμενη γιατί δεν έχει σχέδιο, παρά μόνον εξυπηρετήσει τα θέλω της Μέρκελ".

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την λύπη του για την τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου, γιατί όπως είπε "μίλησε ως εκπρόσωπος συνιστώσας και όχι ως η γενιά της Αντίστασης του Αγώνα και των θυσιών". Αλλά, απαντώντας στο ερώτημα του Μανώλη Γλέζου "τι θα γίνει εάν εγώ διαφωνήσω με την διάλυση των συνιστωσών;", ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: "Την Δευτέρα θα σε πάρω να πάμε μαζί στους εργαζόμενους που απολύονται στους δήμους, στην ΕΡΤ".


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: