Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Και η Αγνή Καλογερή εναντίον της Κεραίας

Ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" σήμερα δημοσιεύει την επιστολή της Βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ κας Αγνή Καλογερή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου, για το ζήτημα που παρουσιάστηκε, όταν αιφνιδιαστικά επιχειρήθηκε να στηθεί ισχυρή κεραία στην περιοχή του Πλατάνου στη Σάμο.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:




Προς: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμου
Κοινοποίηση: ΜΜΕ

Κύριε Πρόεδρε,

Υποχρεώσεις μου στην Αθήνα δεν μου επιτρέπουν να παραστώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/10/2013 στην οποία με έχετε προσκαλέσει.

Πληροφορήθηκα ότι μεταξύ των θεμάτων της σημερινής σας συνεδρίασης είναι και αυτό της τοποθέτησης κεραίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Πλατάνου. Επίσης το αίτημα των τοπικών κοινοτήτων και όλων των πολιτών για συμπαράσταση απ ΄ την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου στον δίκαιο αγώνα τους για την μη τοποθέτησή της.

Επειδή πιστεύω ότι η απόφαση για την αδειοδότηση της κεραίας έχει σοβαρά κενά τα οποία μέλλεται να λυθούν και δια της δικαστικής οδού

Επειδή στην ουσία απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης (στην ουσία ο νομοθέτης απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών) και αυτή δεν υπήρξε ποτέ

Επειδή η εταιρεία με δική της ευθύνη ζήτησε την σύμφωνη γνώμη από τον αναρμόδιο Δήμο του Καρλοβάσου καθώς και από τον Δήμο του Μαραθοκάμπου, ο οποίος επέδειξε ολιγωρία αλλά και καθοριστικής σημασίας καθυστέρηση

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει τη δίκαιη διαμαρτυρία και ανησυχία των κατοίκων της περιοχής. Αρκεί μόνο να αναλογιστούμε τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από την τοποθέτηση της κεραίας αυτής. Περιοχές κατά κύριο λόγω αγροτικές, με κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καλλιέργειες και κατοικίες.

Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σ’ αυτόν τον αγώνα των κατοίκων και των πέντε τοπικών συμβουλίων.

Ελπίζω η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει την αρχή για την έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια στο αγώνα αυτό.

Η ενότητα και η κοινή μας δράση είναι η μόνη εγγύηση για τη διασφάλιση της ζωής, της υγείας και του μέλλοντος στον τόπο μας.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην συζήτηση και στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τιμή
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: